Lockdown made me do it – shoplog

Geplaatst op 23 februari 2021 door Emmy in Haul / 7 Comments

Nu de winkels dicht zijn, zal ik vast wel wat geld uitsparen deze maanden, dacht ik nog heel naief. Blijkbaar ben ik ook een van die mensen die (online) shoppen als een soort therapievorm gebruikt, want tegen de verveling en het gemis bestelde ik allerlei dingen die ik niet perse nodig had, maar die me wel het sprankje geluk gaven waar ik naar snakte.

Tuurlijk, ik weet dat spullen iemand niet gelukkig maken. Maar dat betekent niet dat je er niet van mag genieten om iets in huis te halen waar je van geniet. Ik kocht ook niet alleen onzin, overigens. Vandaag neem ik je graag mee in deze lockdown shoplog. Sommige items zijn overigens nog niet binnen.

Zo bestelde ik mijn eigen custom wand bij CorkeeMakesMagic. Ik heb zelf de runen mogen uitzoeken. Ik wilde al zo lang mijn eigen wand! Vroeger had ik er zelf een gesneden, maar die ben ik ergens in alle verhuizingen verloren.

Bij SeasonalVibes bestelde ik ook een bordje met daarop ‘Slytherin commonroom’, maar die is nog onderweg!

Naast deze Advanced Potion Making bestelde ik bij Graphecx ook een charmed Book of Shadows notitieboekje. Ik ben er verliefd op.

De orakelkaarten van Amanda Lovelace vielen ook onder mijn lockdown aankopen. Ik zag ze en was meteen verliefd.

De maanhanger op deze foto hangt nu in ons trapgat. Hij komt van de action, waar ik sinds click & collect al twee keer heb besteld. Eerst omdat het kon en omdat ik een ijskrabber nodig had en de keer erop omdat ik lijm nodig had voor Lily’s fotoalbum (ja, ik heb ook eindelijk foto’s besteld!). Beide keren heb ik mijn bestelling aangevuld met dingen die niet perse nodig waren, maar ook met cadeautjes voor Lily bijvoorbeeld. En met kaarsen.

Kaarsen was sowieso wel een dingetje, want de albert heijn had amper kleuren en tja, iets met hekserij. Dus bestelde ik bij de intratuin van die halve dinerkaarsen. Ideaal! Omdat ik daar veel post breng was het ideaal om daar meteen een pakket aan kaarsen op te halen. Nu heb ik allerlei kleurtjes. Zodra de winkels weer open zijn hoop ik ook nog andere kleuren te scoren. handig voor de jaarfeesten.

Niet dat ik mijn kaarsen op dit moment makkelijk op de salontafel kan zetten omdat Lily nu alles probeert te pakken. En over de salontafel gesproken: een tijdje terug brak ik een poot. In de lockdown molde ik ook een ander. Dus heb ik nieuwe salontafeltjes besteld. Met metalen poten en een houten blad. Ik denk dat ze echt mooi gaan staan, omdat we meer meubels met metaal hebben.

Ze zijn nog niet binnen dus ik gebruik even een foto van de website. Zijn ze niet mooi?!

Ik heb ook een trui bij de Large gekocht herinner ik me plots. Een Slytherin trui. Ik heb zo’n zelfde soort al, maar daar zit zegmaar zo’n witte blouse onder en dat vind ik niet altijd even prettig. Deze trui lijkt wel op het schooluniform maar is wat makkelijker overdag te dragen. Hij zit heerlijk, was in de aanbieding en alleen nog maar in mijn maat te krijgen. Ik zag het als een teken. Ik wilde een foto maken, maar hij zit in de was en onze wasmachine is kapot. We wachten op een nieuwe. Ja, weer zo’n lockdown aankoop, maar dan wel de stomste. Ik kocht ook zo’n swifferbezem, want we zijn nu natuurlijk meer thuis.

Het laatste item wat ik wil benoemen zijn regenlaarzen. Toen er opeens achterlijk veel sneeuw viel stond ik daar in mijn sneakers enkeldiep in de kou. Schoenen lek en verkrampte voeten tot de max. Dus ik wilde een soort combinatie regenlaars/moonboots die ik ook al had gezien op instagram. Nergens te krijgen natuurlijk! En steeds als ik een soortgelijke schoen vond kreeg ik later mail dat ze al uitverkocht waren. Echt, ik was ZO chagrijnig. Uiteindelijk bood een van de bedrijven me een alternatieve kleur aan (blauw met een bontje) en aangezien iets beter dan niets is besloot ik toch ja te zeggen. Mede omdat bedrijf 3 aangaf ze pas eind februari te krijgen. Die krijg ik alsnog – want die zijn grijs. Maar ik moet zeggen: ze lopen heerlijk en ik heb al heel wat stappen gezet. In de regen is het ideaal, in de sneeuw en ook bij het wassen van de auto. Ha. Lelijk of niet: goede aankoop. Het waren eigenlijk paardrijschoenen trouwens, voor in de stal. Slim zoeken helpt.

Ik merkte ook dat ik steeds meer behoefte heb om kleinere bedrijven te steunen. Lokale bedrijven het liefst. Het motiveerde me om rond te kijken. Zo haalde ik liever fotolijm bij een bedrijf in de buurt dan bij de blauwe man, evenals mijn laarzen. Ook viel me op dat ik geen boeken heb gekocht, al mag ik de nieuwe Sarah J Maas wel van mezelf kopen als ik loon heb. Deze zal ik dan bestellen bij de plaatselijke boekhandel.

Heb jij extra dingen gekocht tijdens de lockdown?

Tags: ,

Divider

7 responses to “Lockdown made me do it – shoplog

 1. Je hebt wel echt leuke en nuttige dingen gekocht! Oh en wasmachine stuk, nooooos….hier de droger, maar dacht ach hang ik alles wel op, is niet erg…komt wel zodra we een ander huis hebben weer. Maar nu baal ik wel een beetje, want niet alle kattenharen gaan overal zo easy vanaf…maar ja….Snap het wel dat je het gewoon af en toe even nodig hebt en idd spullen maken niet gelukkig, maar het kan wel net even dat happy gevoel geven als je het koopten het binnen krijgt. En als je er ook echt iets aan hebt, is het toch alleen maar mooi meegenomen ๐Ÿ™‚ Denk dat heel veel mensen het wel doen. Ik zelf ben bezig een van m’n dromen waar te gaan maken en ja daar heb ik gereedschapjes ed voor nodig. Dus dat moet ook besteld worden. Ben dus aan het opruimen en doen in huis en zet steeds meer te koop wat we niet meer gebruiken enzo (ondertussen staat er ook al mega veel voor de kringloop en het buurthuis apart, man wat ben ik blij als die weer open mogen, want het is echt veel ondertussen!) Het geld can wat er verkocht word gebruik ik om de benodigde materialen aan te schaffen. Maar zo goed als alles lokaal ook en zoveel mogelijk zero waste het liefst. Alleen verkopen in nl en mensen en begrijpend lezen…. is toch een dingetje… Ook ben ik twee cursussen gaan doen. Dingen die ik echt allemaal graag wou… maar nooit deed… nu tijdens lockdown (die steeds langer lijkt te duren ๐Ÿ™ ) toch gaan doen. En als alles mee gaat werken kan ik aankomende maand een van mijn dromen tot bewaarheid gaan brengen. Ik denk echt dat het voor veel mensen nu geld dat ze zich voorhielden veel te gaan opsparen en dat uiteindelijk minder goed is gelukt door spulletjes te gaan kopen. Je moet het ofc wel leuk voor jezelf houden in deze tijd. Begrijp het wel. Vind je spulletjes echt leuk trouwens… en idd we need our candles! (Ik maak m’n rituele kaarsen vaak zelf… (maar m’n soywax is nu echt op๐Ÿ˜‘) ugh… Ik vind deze blogpost echt gezellig juist van je. En nogmaals je gekochte spulletjes zijn echt leuk! Oh en dat boek van Sarah J Maas hoop ik deze week ook te kunnen ophalen bij de lokale boekhandel hier๐Ÿ˜Š
  Blessed Be๐Ÿ’•

  • Ik ben super benieuwd wat je uiteindelijk gaat doen! Vast iets creatiefs… dat kan niet anders! Ik heb vorig jaar ook een cursus gedaan. Wie weet dat ik er later dit jaar nog eentje oppak, want ik vond het echt heel fijn.

   • Absoluut iets creatiefs ๐Ÿ™‚ Zonder mijn creativiteit zou ik allang gek geworden zijn (okay, gekker) denk ik. Oh ja, dat is wel leuk om een cursus anders weer op te pakken als je er zoveel plezier aan beleefd ๐Ÿ™‚

 2. Quirina Den Heijer

  Hoi hoi

  Een heleboel lees ik.
  Ik heb zelf ook veel gekocht voornamelijk veel boeken en boekenleggers.
  Ook steunde ik graag de kleine webshops.
  Had ook een H&M aankoop aanval gehad niet 1x maar 3 keer en daar zaten ook kaarsen bij.

  Liefs Quirina

  • Ja, heerlijk! Ik geniet er echt meteen weer van. En lief van je, ik heb ze alleen allemaal al! Misschien dat er iemand anders is die ze graag wil lezen?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.