Liefde & Gelato – Jenna Evans Welch

Geplaatst op 27 augustus 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 4 Comments

Liefde & Gelato – Jenna Evans WelchLiefde & Gelato door Jenna Evans Welch
Uitgever: Harper Collins | Juli 2016
Genres: Young Adult, Contemporary, Romantiek
Aantal pagina's: 320
ISBN: 9789402714302
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Naar Italië ga je voor liefde en gelato, maar soms vind je meer dan dat...

Lina brengt de zomer door in Toscane, maar aanvankelijk is ze niet erg in de stemming voor de Italiaanse zon en het prachtige landschap. Eigenlijk is ze er alleen maar omdat het haar moeders laatste wens was dat ze naar Italië zou gaan om haar vader te leren kennen. Maar welke vader laat nou zestien jaar lang niets van zich horen? Alles wat ze wil is zo snel mogelijk weer naar huis gaan.
Maar dan krijgt ze een dagboek in handen, waarin haar moeder schrijft over haar tijd in Italië én haar geheime liefde. Vanaf de eerste pagina is Lina gefascineerd en wil ze de geheimen van het dagboek ontrafelen. Daarvoor heeft ze wel wat Italiaanse hulp nodig. Enter buurjongen Lorenzo...

Een prachtig verhaal waarin twee liefdesgeschiedenissen op een geraffineerde wijze met elkaar worden verweven.

Ik ben geen grote contemporary lezer en dat is soms best lastig, gezien dit nu dé Young Adult trend lijkt te zijn. Toch blijf ik het graag proberen, je weet immers maar nooit of er toch een ontzettend tof boek tussen zit. Daarom was ik ook zo benieuwd naar Liefde & Gelato. Dit boek klonk als een ultiem zomerboek vol ijsjes en romantiek.

liefdeengelato3

Liefde & Gelato gaat over Carolina – Lina in het kort – een meisje dat naar de dood van haar moeder bij haar vader gaat wonen in Italië. Nou ja, vader… Ze kent hem eigenlijk helemaal niet. Lina vind het idee verschrikkelijk dat ze er voor altijd zou moeten blijven en besluit een zomer proef te draaien, maar dan ontmoet ze Ren, en die is wel erg leuk…

Romantiek en ijsjes, dat wist Liefde & Gelato zeker te brengen. Maar oh wat was ik blij dat het boek niet zo zoetsappig is dat de glazuur van je tanden springt. Het is vermakelijk, lief en smaakte naar meer (al komt dat misschien door de ijsjes). Waar ik vooral van genoot was het gebruik van de twee verhaallijnen. Je volgt namelijk Lina, maar indirect ook haar moeder. En daar genoot ik misschien het meest van; want daar zat kunst, historie en sfeer in. Dit miste ik een beetje bij Lina’s plotlijn. Maar ondanks dat heb ik door dit boek ontzettend veel zin om naar Italië te gaan. Florence staat namelijk enorm hoog op mijn wenslijstje!

liefdeengelato

Wat ik tevens een plus vond was dat ik alles heel goed voor me kon zien en ik bepaalde personages aan de lieve mensen om mij heen linkte. Zo deed Lina me denken aan die lieve Esmee. En dat maakte het boek misschien nog wel leuker.

Toch heb ik het idee dat er wat fouten in het boek staan. Zo krijgt Lina’s moeder mail en zoekt ze dingen via internet op. Het internet bestaat pas 25 jaar, dus ik vind het nogal een sterk verhaal dat dit 17 jaar geleden als normaal werd ervaren. Ja, misschien staan YA lezers daar niet bij stil, maar al dat digitale is eigenlijk pas iets van de laatste 10 tot 15 jaar. Ik vond het afdoen aan de vintage sfeer van het verleden. Tevens vond ik het soms een tikje voorspelbaar. Maar deed dit af aan het lekkere lezen? Nee.

Liefde & Gelato is meer dan een zoet zomerboek, het is een speurtocht vol sfeer, ijs en Italiaanse romantiek.

Ik heb genoten van Liefde & Gelato als zomers feelgood boek omdat het mij zelfs vanuit thuis mee wist te nemen naar een zonnige vakantielocatie. Ik genoot van de sfeer, de mysterie en de ijsjes. Ja, die is niet het meest bijzondere of originele boek, maar het is wel heerlijk zomers en leest heerlijk weg. Gezien de zomerse temperaturen lijkt me dit een prima boek om open te slaan, wat jullie?

liefdeengelato2

four-stars

Tags: , , , , ,

Divider

4 responses to “Liefde & Gelato – Jenna Evans Welch

  1. Als iemand die eind jaren negentig bij een internet provider werkte… mail krijgen was vanaf 1997 hartstikke normaal voor iemand van mijn generatie. Tuurlijk iedereen had nog Hotmail en je zoekmachine was Yahoo en Altavista – Google bestond nog niet… maar het internet was voor jongeren veelgebruikt en super hot. Ik mailde me suf zo’n twintig jaar geleden 😉

    (oei, nu toon ik echt mijn leeftijd he… ik voel me super oud…)

    • Hahaha daar heb ik erg om gelachen, omdat ik ongeveer hetzelfde wilde antwoorden. (Zit nog steeds te grinniken eigenlijk.) Ik kan nog steeds zonder moeite het geluid van een inbellende modem horen in m’n hoofd!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.