De leesclub las: De kroon van de Tearling

Geplaatst op 9 juni 2016 door Emmy in Leesbeesten Leesclub / 1 Comment

Afgelopen vrijdagavond kwam de Leesbeesten Leesclub weer bijeen bij boekhandel Van Piere om een boek te bespreken. Dit keer bespraken we een weer een fantasyboek dat niet perse young adult is, maar wel ontzettend toegankelijk is. Én bovendien verfilmd gaat worden met Emma Watson in de hoofdrol.

We waren ditmaal met een kleine maar enthousiaste groep van 9 dames. Bijna iedereen had het boek uit en ik had uiteraard weer een groot aantal vragen bedacht. We begonnen weer rond een uur of 7 en spraken een uur lang over het boek (en andere boekige zaken). Daarna kozen we nieuwe data, en een nieuw boek. Ook waren er weer verlotingen van boeken en goodies en een goodiebag. Ja, we worden altijd flink verwend bij de boekhandel!

IMG_5549

Ik denk dat Thyrze nog een uitgebreid verslag zal gaan schrijven (ze houdt altijd alles zo goed bij! <3) Ik zal vooral een samenvatting geven.

Wij vonden De kroon van de tearling allemaal een vrij serieus boek waar je echt je aandacht wel bij moest houden. Het boek is meer politiek dan romantisch, maar wel ontzettend sterk. Niet zo gek ook dat we het boek uiteindelijk ook een 8,3 gemiddeld gaven!

Velen van ons hadden nog nooit van het boek gehoord. Dat komt misschien omdat het hier niet zo’n hype is geweest en omdat het niet is uitgegeven als Young Adult. Wel wist het iedereen te verrassen. Vooral toen bleek dat het verhaal zich in de toekomst afspeelt! Door referenties naar boeken weten we dat de Tear geen oud land is, al voelt het wel heel middeleeuws aan. We vroegen ons wel af wat er gebeurd is en waarom de Tear zo stil staat in de ontwikkeling.

Afgezien dat het soms wat moeilijk inschatten was hoe de wereld nou in elkaar zat, vonden we het wel weer erg prettig dat Kelsea weet dat ze koningin gaat worden en dat ze vrij normaal is. Wel vonden we het een domper dat er soms iets te veel aandacht op gelegd wordt. Alsof het extra herhaald moest worden om te laten zien hoe normaal deze dame is.

Er waren veel normale personages met normale namen, wat we fijn vonden bij deze high fantasy. Vooral bepaalde heren vielen erg in de smaak. We zouden best meer van deze mannen willen zien en ook een aantal ships werden uitvoerig besproken.

De Rode Koningin werd door iedereen meteen als een heftige badguy gezien, maar het einde van het boek voelde niet echt als een climax met een heftige confrontatie. We hebben in dit boek heel veel als inleiding geleerd – mede door de informatie aan het begin van elk hoofdstuk – maar we verwachten dat de actie pas in het volgende deel naar voren komt.

Het was goed om te horen dat door de leesclub velen toch gemotiveerd raakte om ook het tweede deel te willen lezen. Deze komt deze maand namelijk nog in het Nederlands uit!

Al met al was het weer een geslaagde avond!

De volgende Leesbeesten Leesclub is op 9 september en we lezen Het verhaal van Sky, het eerste soulmates boek.

Tags:

Divider

One response to “De leesclub las: De kroon van de Tearling

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.