Leesbeesten op zoek naar een nieuw onderkomen.

Geplaatst op 29 mei 2023 door Emmy in Leesbeesten Leesclub / 2 Comments

Het was eind 2015 toen ik boekhandel van Piere benaderde of ik er een young adult leesclub mocht beginnen. In januari 2016 zaten we voor het eerst bij elkaar. Trouw kwamen er elk maand vele lezers op af. Steeds meer en meer en meer. Soms zaten we met een hele schoolklas aan lezers bij elkaar!

Leesbeesten zoek een nieuw thuis

En vanaf september valt ons doek. Bij de boekhandel in ieder geval. Na 7,5 jaar zijn zij toe aan iets nieuws en willen ze andere activiteiten voor jongeren organiseren, in het verlengde van hun evenement Yaltival.

Dit was zachts gezegd geen leuk nieuws. De leesclub betekent voor veel leden ontzettend veel. Er zijn hechte vriendschappen ontstaan en voor sommigen is het een van de weinige sociale uitjes in de maand. Dat dit misschien wegvalt is dan ook een grote domper. Ook voor mij.

Het is een tegenslag waar ik verdrietig van word, omdat dit ook voor mij een vast uitje was in de maand. Gezellig met (een deel van) de groep eten, kletsen over boeken, boeken kopen. Ik genoot van het voorbereiden en van de mooie dingen die ik zag op een avond. De boekhandel was hierin een vaste constante. Een locatie waar iedereen zich prettig voelde en wat echt als ‘het thuis van de leesbeesten’ fungeerde. We hebben constant nieuwe mensen getrokken en de reacties waren dan ook geschokt toen ik het nieuws deelde.

Desondanks wil ik me niet laten tegenhouden door dit nieuws. De leesbeesten zijn als groep, als orgaan, als naam sterk. We gaan gewoon op zoek naar een andere locatie en al verschillende leden hebben aangeboden te helpen zoeken. Daarnaast kunnen we altijd (tijdelijk) online verder. Dit hebben we tijdens de pandemie ook gedaan en dat werkte gelukkig goed.

Echter streven we natuurlijk naar een nieuw, vast thuis.

Leesbeesten zoeken een nieuw thuis voor 1 vrijdagavond in de maand. In noord-brabant en waar voldoende plek is.

Dus, mocht jij iets weten… we zijn op zoek naar:

  • een plek waar we 1x per maand op vrijdagavond van 19.00 – 21.00 terecht kunnen.
  • bij voorkeur een plek die te maken heeft met boeken
  • bij voorkeur een plek die goed bereikbaar is met het ov
  • een plek waar 20 tot 25 boekennerds samen kunnen komen
  • Een plek in of rondom de driehoek Den Bosch – Eindhoven – Tilburg.

Je zou ons er enorm mee helpen. Neem je contact met ons op als je iets weet?

Tags:

Divider

2 responses to “Leesbeesten op zoek naar een nieuw onderkomen.

  1. Ik weet niet of het nog binnen de afstandseisen valt, aangezien het net tien minuten met het OV buiten de driehoek valt, maar wellicht kan je De Ganzeveer in Helmond benaderen? Hele leuke boekhandel met bevlogen mensen die ook graag evenementen organiseren en volgens mij nog geen leesclub hebben. Vanaf het station is het minder dan tien minuutjes lopen en ook zij zitten middenin het centrum waar je ook allerlei plekken om te eten hebt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.