De leesbeesten lazen ‘Het verhaal van Sky’

Geplaatst op 16 september 2016 door Emmy in Leesbeesten Leesclub / 2 Comments

Op 9 september brak er na een korte vakantiebreak een nieuw seizoen van de Leesbeesten Leesclub aan. Ik had er weer ontzettend veel zin in en keek er ontzettend naar uit om weer samen te komen. Hoewel er behoorlijk veel afmeldingen waren, waren we al met al toch met een man of 10. Rond 7 uur zaten we er helemaal klaar voor – met vier verschillende edities rond ons neus – en konden we beginnen.

14238120_1271664102886380_724097468359816535_n

De keuze voor Soulmates: het verhaal van Sky werd de vorige keer aardig gemakkelijk gemaakt. Na een rondje bleek dat sommigen het boek al eerder hadden gelezen, anderen het al een tijd wilden lezen en de rest had er daarvoor nooit van gehoord. Daar hou ik wel van, want dan kan je spelen met verwachtingen, maar ook vragen hoe het herlezen is bevallen. (Zelf blijkt het vaak dat ik een boek herlees voor de leesclub).

De verwachtingen en hoe deze zijn uitgekomen waren erg verschillend. De een vond het fantastisch, de ander vond het juist weer een beetje fanfic-achtig, door het vele gebruik van clichés. Toch leek iedereen zich prima vermaakt te hebben met het boek, wat het gemiddelde van een 7,6 krijgt het een dikke voldoende.

Opvallende opmerkingen in het gesprek waren dat de personages er niet altijd uitzagen zoals het in het boek beschreven werd. We zagen ze anders voor ons. We bespraken ook hoe dit misschien kwam. We bespraken onze favoriete krachten, broers en waarom sommige elementen een beetje op Twilight leken.

Ook concludeerden sommigen dat ze niet wisten dat Joss een vrouw is en waren we het er over eens dat de Engelse omslag het mooist is.

We waren dol op Zed en zijn lompe manieren, we kijken uit naar de volgende boeken, vonden de climax halverwege een beetje zonde en de toon van het boek behoorlijk aan de ondergrens van Young Adult liggen. Dat neemt echter niet weg dat het een leuk boek was.

Enkele woorden die de groep linkte aan het boek: Zed, fanfic, liefde, spanning, bovennatuurlijk en leuk.

14322761_1271700089549448_3959152028496212323_n

Het was weer een geslaagde bespreking met behoorlijk veel verschillende meningen. Ontzettend tof! Daarna volgde de pauze waarin iedereen boeken kon verzamelen voor de volgende bijeenkomst, koekjes kon eten en boeken kon scoren.

Na veel wikken en wegen kozen we de volgende boeken voor de volgende keer en mochten we namens de boekhandel nog wat prijzen verloten.

Op 21 oktober bespreken wij Cinder van Merissa Meyer. En op 4 november List & Leugens. Je bent altijd vrij om te komen (maar aanmelden via facebook is wel handig). Je mag zowel Engels als Nederlands lezen. Zie ik je de volgende keer?

Tags:

Divider

2 responses to “De leesbeesten lazen ‘Het verhaal van Sky’

  1. 21 oktober wordt het ‘m waarschijnlijk nog niet, maar als ik niet hoef te werken en ik krijg m’n afstuderen 1 november ingeleverd, kom ik misschien wel naar de editie van List & Leugens!

  2. Door dit artikel krijg ik echt zin om Het Verhaal van Sky te herlezen! Ik vind dit echt een heerlijke serie voor tussendoor, lekker romantisch en gemakkelijk te lezen 🙂

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.