Leef, lach, loch – Vanessa Gerrits

Geplaatst op 10 augustus 2020 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Leef, lach, loch – Vanessa GerritsLeef, lach, loch door Vanessa Gerrits
Ook door deze auteur: Tweedehands Vleugels
Uitgever: Ambo Anthos | Juli 2020
Genres: Feelgood
ISBN: 9789047205562
Uitgave: eBook
Goodreads
four-half-stars

De feelgoodroman Leef, lach, loch van Vanessa Gerrits is het eerste deel van de serie North Ness Inn en gaat over toerismestudente Esme, die stage moet lopen in het druilerige Schotland.
Leef, lach, loch is de innemende en sprankelende feelgoodroman van Vanessa Gerrits en het eerste deel in de North Ness Inn-serie. Voor fans van Sophie Kinsella, Jill Mansell en Marijke Vos.

Met haar drieëntwintig jaar is Esme aan de oude kant voor een eerstejaars student – haar (inmiddels ex) bad boyfriend had een stokje gestoken voor haar studieplannen. Na hun breuk begint Esme eindelijk aan haar droomstudie: toerisme. Ze is helemaal klaar voor een stage op een zonnige vakantiebestemming, maar dan vallen haar plannen in het water. Letterlijk. De enige stageplaats die nog over blijkt, is een Schotse herberg in de buurt van Loch Ness. Vastberaden er het beste van te maken vertrekt Esme naar het druilerige Drumnadrochit.

Wanneer Esme de aantrekkelijke, wat norse herbergier Rory dan eindelijk ontmoet, blijkt ook nog eens dat hij helemaal niet op een stagiair zit te wachten. Maar Esme geeft zich niet gewonnen en vecht, gesteund door collega’s, voor haar stageplekje. En wie weet, misschien valt die Rory ook nog mee...

Toen Vanessa Gerrits aankondigde dat haar nieuwste feelgood zich zou afspelen in Schotland, wist ik dat ik Leef, lach, loch moest lezen. Ik had namelijk ontzettend veel behoefte aan iets luchtigs én ik weet dat Vanessa heerlijk kan schrijven. En tja, voor Schotland kan je me zo’n beetje wakker maken.

Esme ziet het al helemaal zitten: stage lopen in een heerlijk warm oord en uren bakken op het strand. Helaas krijgt ze te horen dat dit niet doorgaat en eindigt ze in regenachtig Schotland. Als ze haar stagebegeleider ontmoet, zegt hij haar dat ze weg moet, maar Esme heeft ondertussen haar hart al een beetje aan het kleine dorpje verloren. Of behoord haar hart soms aan een Schot toe?

Ja, wat zullen we er van zeggen behalve ‘heerlijk!’? Vanaf de allereerste pagina waande ik me in Schotland – waar ik zelf amper regen mee heb gemaakt. De hoofdpersoon was super likable en een vleugje nerdy (wat ik natuurlijk altijd een pluspunt vind!).

Rory was als een soort Jamie Fraser en bij het noemen van alles al zijn naam had ik de neiging om een van Lily’s kwijlslabbetjes om te doen. Maar hij was niet de enige waar ik een beetje verliefd op werd: dat was het dorpje.

Vanessa weet liefde, humor en het fantastische Schotland te mixen in een heerlijke feelgood waar ik vanaf de allereerste pagina van genoten heb. Van mij had het langer mogen duren, dus of Vanessa nog eventjes een aantal delen wil schrijven (mag ook over de andere personages).

Naast dat ik bij het uitlezen een mega heimwee naar Schotland had, viel me één ander ding op en dat is de grote hoeveelheid Guinness die er werd genuttigd. Nu ben ik dit Ierse biertje nog niet echt bewust tegengekomen in Schotland, maar wie weet heb ik gewoon verkeerd gekeken.

Leef, lach, loch is een heerlijke feelgood. Weg zonnige zandstranden: Schotland is super romantisch. Ik kan niet wachten om er volgend jaar naar terug te keren.. Hopelijk met een volgend deel van deze serie op mijn ereader?

four-half-stars

Tags:

Divider

2 responses to “Leef, lach, loch – Vanessa Gerrits

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.