Kyaniet

Geplaatst op 13 april 2011 door Emmy in Spiritueel / 0 Comments

De laatste tijd klaagde ik vaak over duizeligheid en misselijkheid zonder dat er een duidelijke reden voor was. Ja, natuurlijk kon ik wel suggereren wat er aan de hand zou kunnen zijn, maar daar verbeterd de boel niet zo 1, 2, 3 van. Ik deed er echter niet veel mee en wijdde het aan de aarde die zijn rotatie aan het veranderen is, de zonnevlammen en de invloed van de maan…. Of natuurlijk gewoon aan mezelf.
Een goede vriendin van mij had echter precies dezelfde klachten en die besloot het eens aan andere na te vragen. Ook omdat ik wist dat er wel meer mensen de laatste tijd over duizeligheid klaagde. Uiteindelijk werd haar verteld dat het vooral aan de zonnevlammen lag. Dit zijn grote uitbarstingen van de zon die het universum ingeschoten worden, en als ze op aarde komen, merken wij dat. Heel logisch, want ik als extreem maanmens, heb daar veel meer last van dan de mensen die heel veel zon in zich hebben. De mensen die ik aan de zon link klagen namelijk veel minder over die klachten.
 In ieder geval, tijdens de zonnevlammen worden de duizelingen vele malen erger en wordt het zelf zo dat mijn kont niet meer veilig is als ik de trap af dender met al mijn lompigheid. Heel blij was ik dan ook toen ik enkele weken terug een brief in de brievenbus had van die lieve vriendin met, jawel, een kristal dat mij wellicht zou helpen om het te verminderen. Het kristal, de kyaniet, is naast een heel mooie steen een ook heel krachtige steen.
Kyaniet is een spirituele steen met een kalmerende en evenwichtige werking. Het helpt ons de regie over ons eigen leven voeren en om in te zien dat we geen marionetten van het lot zijn maar onze eigen toekomst vorm kunnen geven. De steen werkt kalmerend, brengt innerlijke rust en helpt onze blokkades en angsten te doorbreken. Het maakt spontaan, empathisch en zet aan tot zelfexpressie en communicatie. Het bevordert ook helderheid van geest, logisch en rationeel denken en eerlijk en oprecht zijn. Spiritueel vergroot het onze paranormale vermogens en intuïtie en helpt bij meditatie en contact maken met gidsen. De steen werkt aardend en reinigt de chakra’s en aura en brengt ze in balans. Fysiek heeft kyaniet een positieve werking op de (kleine) hersenen, motoriek en flexibiliteit, spieren, schildklier, (bij)nieren, keel en strottenhoofd en werkt koortsverlagend. Het is een goede steen voor zangers en mensen die in het openbaar moeten spreken.
Bron: http://www.edelstenenenmineralen.nl/kyaniet.html
Naast dat helpt het dus ook tegen duizeligheid ten gevolgen van zonnevlammen. Heel fijn voor zo’n figuur als deze hier! En nog een voordeel: ze hoeft niet gereinigd te worden.
Toen ik de steen uitpakte voelde ik een golf van blijdschap over me heen spoelen en wilde ik de steen niets anders dan knuffelen. Sindsdien reist ze elke dag mee in mijn broekzak. En dan nu natuurlijk de hamvraag: helpt het?
Ja. Gedurende de normale dagen voel ik bijna geen duizelingen meer, maar alleen echt tijdens een zonnevlam merk ik iets. Maar dat is nooit meer dan een korte duizeling. Tevens merk ik dat het kristal ongeveer hetzelfde effect heeft als bergkristal om de invloeden van buitenaf te filteren en ook ongeveer hetzelfde effect als DNA-complex, die ook helpt tegen negatieve emoties die mij hoofdpijn en een druk geven. Tegelijk dragen doe ik deze dingen dus niet. Maar ik draag wat ik nodig denk te hebben.
Kortom, heb jij ook veel last van de veranderingen van de aarde? Dan is het misschien een aanrader om ook een kyaniet bij je te gaan dragen. Voor mij helpt het in ieder geval reuze veel!

Bewaren

Tags:

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.