Korrigans

Geplaatst op 1 februari 2013 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Korrigans Serie: Korrigans
Uitgave: Hardcover

Deze serie staat al een hele tijd compleet in mijn boekenkast, omdat ik het een van de mooiste Graphic Novels dat er is vind.

https://i0.wp.com/zonenmaan.net/wp-content/uploads/Korrigans1_cover.jpg?resize=152%2C200Titel: Korrigans
Schrijver en illustrator: Mosdi en Civiello
Aantal delen: Vier
Uitgeverij: Daedalus
Prijs: €16,95 per deel
Verschijning: hardcover

Samenvatting:

Ierland – de provincie Ulster – in het jaar elfhonderd van onze tijdsrekening, tijdens de eerste nacht van de maand november…
Het is de nacht van Samain; de nacht dat de doorgangen die onze wereld verbinden met de wereld van de magische wezens en goden uit lang vervlogen tijden, open staan.
Begenadigd kunstenaar Civiello behoeft geen introductie meer in de stripwereld. Meerdere blikken verstommen bij het aanschouwen van zijn grafische pareltjes. Zijn vierluik ‘De Kiem van de Waanzin’ maakte hij op eigen scenario, voor Korrigans riep hij de hulp in van Mosdi.
Mosdi schreef onderandere ‘De Passanten van het Maanlicht’ en ‘Xoco’, en levert met ‘Korrigans’ een waar Fantasy-epos af.

https://i0.wp.com/zonenmaan.net/wp-content/uploads/Korrigans1-binnen-3-227x300.jpg?resize=241%2C320https://i0.wp.com/zonenmaan.net/wp-content/uploads/Korrigans1-binnen-4-227x300.jpg?resize=241%2C320

Mening 

Korrigans is een van de mooiste stripboeken die ik ooit heb gezien. Civiello is een meester met de kwast, en dat kan je duidelijk zien, want elk beeld is volledig geschilderd! Niet zo gek dus dat wij in een groepje deze stripboeken bespraken in de klas, ooit… Meer dan een jaar geleden. Haha. Toen deden we ook een interview met de illustrator, en die vertelde dat hij er tien maanden over doet om een uitgave te maken. Echt, respect!
Ik heb vooral van deze serie genoten omdat hij lekker kort is (vind ik fijn), hij ontzettend mooi getekend is en omdat het verhaal heel goed in elkaar zit. De thema’s waar het verhaal uit bestaat (Ierland, geschiedenis, mythologie en het andere volkje) vind ik ontzettend goed neergezet. Een ware lust voor het oog met een dikke vijf sterren! Voor iedereen die van mooie plaatjes, de Kelten en het elfenvolk houdt, zonder dat het een glittersprookje wordt.

Bewaren

Tags: , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.