Koningin van Lucht en Duisternis (The Dark Artifices #3) – Cassandra Clare

Geplaatst op 9 juli 2019 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Koningin van Lucht en Duisternis (The Dark Artifices #3) – Cassandra ClareKoningin van Lucht en Duisternis door Cassandra Clare
Ook door deze auteur: City of Ashes
Serie: The Dark Artifices #3
Andere boeken in deze serie: Lady Midnight
Uitgever: Moon | April 2019
Genres: Young Adult, Fantasy
Aantal pagina's: 704
ISBN: 9789048836758
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-half-stars

Na de tragische dood van Livia Blackthorn staat de Kloof op de rand van een burgeroorlog. Een deel van de Blackthorn-familie reist naar Los Angeles om te onderzoeken door welke ziekte de heksenmeesters worden uitgeroeid. Julian en Emma, die hun verboden liefde proberen te onderdrukken, ondernemen een levensgevaarlijke missie naar het elfenland om het Zwarte Boek der Doden te bemachtigen. Maar dan ontdekken ze een geheim dat de Schaduwwereld uiteen kan drijven...

Hoe erg ze het ook aan het uitmelken is, ik blijf de Shadowhunter boeken van Cassandra Clare lezen. Ik vond The Dark Artifices best een toffe trilogie namelijk. Nu is het derde deel, Koningin van Lucht en Duisternis, echt gigantisch en hoorde ik dat het soms best even bikkelen was om door te komen. Zelf heb ik er uiteindelijk ook lang over gedaan. Aan de ene kant had ik veel zin om door te lezen, maar aan de andere kant was ik ook een beetje shadowhunter-moe? Het is immers wel steeds een beetje hetzelfde liedje.

Na alles wat er gebeurd is, staat de Kloof op de rand van een burgeroorlog. Daarnaast heerst er een ziekte die heksenmeesters treft én moeten Emma en Julian hun stinkende best doen om hun verboden liefde te onderdrukken. Ze ondernemen een levensgevaarlijke missie naar het elfenland om het Zwarte Boek der Doden in handen te krijgen. Daar ontdekken te echter een geheim dat de Schaduwwereld voorgoed kan veranderen.

Ik heb een beetje een haat/liefdesverhouding met Koningin van Lucht en duisternis. Zoals ik al aangaf heb ik er behoorlijk lang over gedaan. Niet omdat het slecht was, maar vooral omdat Cassandra Clare er zo ontzettend veel in probeert te proppen. Er zijn ontzettend veel plotlijnen en niet allemaal zijn ze even nuttig voor het verhaal. Het resultaat is een baksteen van een boek, dat ook nog eens lastig te verteren is, maar toch weer zo verslavend dat je er toch mee doorgaat.

Wat ik lastig vond om echt te genieten van het boek is dat er binnen de hoofdstukken werd gesprongen tussen personages. Ik vind springen soms sowieso al verwarrend: nu was het soms zelfs ronduit storend. Zat je eindelijk in een bepaalde setting, werd je er weer uit gesleurd. Ik snapte niet zo goed waarom er zo ontzettend veel gesprongen moest worden. Maak dan korte hoofdstukken…

Sommige wendingen en verhaallijnen vond ik niet zo goed passen, of heel erg over de top. Er was zo veel opvulling! Van mij had het wel wat minder gemogen, zodat de focus beter zou liggen op de verboden liefde tussen Emma en Julian.

Weet je wat het is? Dit boek is eigenlijk niet eens zo goed geschreven. Personages lijken opeens heel anders en het is allemaal ontzettend gericht op romantiek. Zodra ze ook maar iemand vinden, lijken de personages te veranderen en super afhankelijk van elkaar te worden. Daar hou ik niet van. Niet iedereen hoeft met een vriendje of vriendinnetje te eindigen en het is ook totaal niet nodig om geforceerde LGBTQ+ karakters toe te gaan zitten voegen.

Maar toch is het verdomd verslavend.

Het boek had gewoon minder pagina’s, plotlijnen en gebeurtenissen moeten hebben. Dan had het een minder hoog fanfictie gehalte gehad.

Shadowhunter fans zullen met Koningin van Lucht en Duisternis aan hun trekken komen.

Koningin van Lucht en Duisternis is een lastig boek om te beoordelen. Aan de ene kant was het lekker lezen en heerlijk verslavend, maar aan de andere kant was het boek veel dikker dan nodig, zaten er vreemde plotlijnen in en werd ik gek van al dat gewisseld tussen POVs. Ik weet niet hoe Clare het voor elkaar krijgt, maar toch blijf ik haar boeken lezen.

three-half-stars

Tags: , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.