Kinderboekenmuseum

Geplaatst op 21 mei 2012 door Emmy in Evenement, Recensie / 0 Comments

Afgelopen vrijdag ben ik naar het kinderboekenmuseum in Den Haag geweest. Ondergebracht bij de bibliotheek en het letterkundig museum is dit ‘kleine’ museum ondergebracht die bestaat uit een vaste collectie en een wisseltentoonstelling, in dit geval over illustrator Thé Tjong-Khing.
Hoewel het museum echt wel ingericht is voor kinderen, is er ook voor volwassenen genoeg te zien. Eenmaal binnen heb je een soort polsband (slurper) met een zender die je gebruikt om allerlei spelletjes te spelen, filmpjes te starten en informatie te verzamelen. Zo maak je ook je eigen verhaalpersonage.
Aan het einde lever je je polsband in en krijg je een pasje met daarop je poppetje en een code waarbij je op een papiriawebsite kan inloggen.
Eigenlijk gaat het allemaal om interactie. Het is allemaal heel speels opgelost en opgedeeld in een verhaal met allemaal onderdelen. Zo is er voor elk kind wat wils!
Aan de wanden hingen allemaal originele illustraties van kinderboeken, maar die vielen helaas een beetje weg door de beperkte ruimte en omdat de rest eigenlijk allemaal in het midden was.
Echter, de wisseltentoonstelling bevatte een heleboel illustraties en boekcovers waardoor je een leuke indruk kreeg van zijn werk. Ook was de tentoonstelling zo gebouwd dat het net leek alsof je in zijn tekeningen stond. Heel leuk gedaan.

Bewaren

Tags: , ,

Divider

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.