Kegelwierook

Geplaatst op 19 november 2012 door Emmy in Recensie, Spiritueel / 0 Comments

Voor webshop in Balanz teste ik zo nu en dan een van hun producten en onlangs mocht ik kegelwierook testen in de geuren jasmijn, lavendel en kaneel en kruiden. Ik was reuze benieuwd en heb ze allemaal met veel plezier getest. Hieronder zie je de review, die ook op de ‘testpanel’ (URL) is verschenen.
Alle geuren komen van de moeders geuren collectie en zijn door diverse mensen getest om zo een eerlijk beeld te vormen over de producten van In Balanz.
Als je gewend bent aan stokjes, zijn kegeltjes altijd even wennen. Je moet de wierook immers zelf vastpakken en zo’n geur als Jasmijn is nogal zwart, waardoor je behoorlijk vieze vingers kunt krijgen. Maar lekker ruiken die vingers dan wel!
De geur jasmijn is niet te overweldigend en heeft een kalmerende ondertoon die iets sprookjesachtigs heeft.
Het kegeltje steekt goed aan en brand redelijk snel.
De geur is sterk genoeg om de hele kamer van een fijne geur te voorzien en je hebt niet nog meer kegeltjes nodig om de gewenste geur te krijgen.
Ik geef deze geur een 7,5
De geur lavendel heeft een donker kegeltje wat behoorlijk afgeeft, maar zo af te vegen is. Het brand heel goed en verspreid een aangename geur die zeker lijkt op de kenmerkende geur van lavendel, wat ik zeker een pluspunt vind. Je kiest niet voor niets voor een geur toch?!
Wat ik fijn aan deze geur vind is dat hij niet te sterk is maar wel de kenmerkende wierookgeur heeft. Dit is zeker een geur die ik vaker aan zal steken.
Na het branden blijft de geur ook nog een tijdje hangen.
Ik geef deze geur een 8.
Kaneel en kruiden is een licht kegeltje dat gemakkelijk aangestoken wordt en niet heel heftig rookt. Heel apart is dat ik steeds ‘appel kaneel’ wil typen, terwijl er helemaal geen appel in zit.
Het is een herfstgeur die doet denken aan het bos waarbij de bladeren de meest wonderlijke kleuren krijgen.
Heel erg sterk is deze geur niet, wat ik jammer vind, want kaneel geeft lekker wat pit. Je kan natuurlijk altijd meer aansteken, maar ik vind het zelf prettiger als een wierook van zichzelf ook al goed ruikbaar is.
Door de matige geur is het niet een heel speciale wierook en ikzelf ga voortaan liever voor een iets sterkere. Het is wel een geschikte geur voor mensen die van subtiele geuren houden.
Jammer, want ik had juist enorm veel van deze geur verwacht!
Ik geef deze geur een 6.

Tags: , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.