K-Girls – Lydia Little

Geplaatst op 16 december 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

K-Girls – Lydia LittleK-girls door Lydia Little
Serie: Kylemore Abbey School #1
Uitgever: Little Red Gate | Juli 2013
Genres: Young Adult, Avontuur
Aantal pagina's: 216
ISBN: 9780957658202
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

'Who in their right mind would want to go to boarding school?' Meet Alice Stone, an adventure-seeking twelve year old who wants to go, and not just to any school. Convincing her parents to send her to Kylemore Abbey School for Girls, Alice gets more than she bargains for when she stumbles upon Ruth Stoker. But Ruth isn't any ordinary student at Kylemore. So begins the mysterious bond between Ruth and Alice, as Alice settles into school in the bleak but beautiful heart of Connemara, Ireland. Alice soon discovers that becoming a true K-Girl is not so easy, even if you have a ghost for a friend.

In oktober ging ik samen met mijn man op onze huwelijksreis. Wij gingen naar Ierland, en deden daar een fantastische rondreis die wij nooit meer zullen vergeten. Ik was zelf al eerder in Ierland geweest, maar op deze reis zag ik heel veel dingen die ik nog niet eerder had gezien. Zo gingen we ook een middag naar Kylemore Abbey, een Victoriaans kasteel wat later ook nog een tijdlang een kostschool is geweest. En wat bleek toen ik daar was? Dat er ook een boek was wat zich afspeelt op die school. K-girls van Lydia Little leek mij het ideale souvenir en ik kocht het meteen. Rob las het eerst en was erg tevreden. En toen was het mijn beurt.

Alice is een doodnormaal meisje met een grote wens; naar een kostschool gaan. Na wat zoekwerk komt ze uit bij Kylemore Abbey, kostschool voor meisjes. Ze wordt toegelaten en is er helemaal klaar voor om haar nieuwe avontuur aan te gaan. Alice doet haar best om haar plaats te vinden op haar nieuwe school, maar komt al snel iemand tegen die niemand anders kan zien; de geest van het meisje Ruth. Het is allemaal niet makkelijk en Alice rolt van het ene het andere avontuur in om een echte K-girl te worden.

Met K-girls waande ik me onmiddellijk terug bij het kasteel en de omgeving. Omdat ik er ben geweest herkende ik van alles terug; het uitzicht, het kasteel zelf, de tuinen, de kerk en ook de historie. Toen ik daar was heb ik het verhaal van Kylemore in me opgezogen als een spons en het was heel tof omdat nogmaals terug te lezen, met nóg meer informatie. Het verhaal van K-girls voelt heel realistisch aan, wat mede komt door het feit dat de schrijfster er ook op school heel gezeten. Ik vind het ergens heel jammer dat het geen school meer is; ik had er best wel les willen geven!

Het boek heeft een nogal grote plottwist op het einde die mij doet snakken naar het volgende deel, maar die is er nog niet. Ik hoop wel dat deze er komt, want ik wil meer! Ik vond het echt een ontzettend fijn boek om te lezen, want ook mede komt door het gebruik van taal. Het voelt heel realistisch aan, echt zoals mensen ook zouden spreken. Daarnaast kwam de hele setting gewoon tot leven, terwijl ik heel veel plekken in het boek niet gezien heb (al zou ik dat nu wel willen.. De dorms, de eetzaal, de klaslokalen: ik wil het allemaal zien!)

Ondanks de jonge leeftijd van Alice, is dit boek prima geschikt voor YA lezers. Het is een heel aangename leesbeleving en er zit lekker veel avontuur in het boek. Ik denk dat iedereen wel eens fantaseert over kostscholen; K-girls brengt dit gevoel weer ontzettend naar boven.

Hou je van kostschool verhalen? Zoek niet verder, want K-girls is daar! Avontuur, historie én een vleugje bovennatuurlijk.

Mocht je naar Ierland gaan, dan raad ik je het bezoek aan Kylemore Abbey ontzettend aan. De omgeving is om verliefd op te worden en de verhalen over de historie van het landgoed spreken enorm tot de verbeelding. Mocht je er niet toe in staat zijn, dan vult K-girls dit verlangen mooi op.

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

One response to “K-Girls – Lydia Little

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.