Jippie, ik ga de jaaropleiding traditionele hekserij volgen!

Geplaatst op 5 april 2022 door Emmy in Persoonlijk, Spiritueel / 0 Comments

Een leven lang leren, daar geloof ik in. Maar nu is het even tijd om een opleiding te gaan volgen die niet werkgericht is, maar persoonsgericht. En dat betekent dat ik me na wikken en wegen heb aangemeld voor de jaaropleiding traditionele hekserij van Lunadea. Een cadeau aan mezelf om me verder te gaan ontwikkelen op een prachtig pad.

Hekserij is niet nieuw voor mij. Op mijn elfde las ik er voor het eerst over en in de jaren die volgde was ik er of en aan mee bezig. Ik begon – mede door de media en het internet – vooral met wicca, maar liep persoonlijk aan tegen een aantal punten waar ik niet achter kon staan. Dat vond ik lastig… ik voelde me wel een heks, namelijk! Maar hoe nu verder. Weer kwam hekserij in golven mijn leven in. Deed ik sommige jaren niet meer dan halloweenkoekjes bakken en in andere jaren vierde ik alle jaarfeesten.

Nu ik met mijn vriendinnen bezig ben met hekserij is het weer volop in mijn leven. Ik vind het fantastisch om kennis op te doen en te delen. Het voelt fantastisch om verbonden te zijn met de seizoenen en de natuur. Het voelt geweldig om bezig te zijn met magie en de subtiele verschuivingen van energie. Ik zuig kennis op als een spons en kan er uren over praten.

Hekserij is niet eng of gevaarlijk. Heksen houden zich ook niet bezig met zwarte magie of duivelsverering. Hekserij is een manier van leven (in tegenstelling tot wicca, wat een religie is) waarin je meebeweegt met de seizoenen. Heksen geloven dat alles en iedereen bezielt is en uit energie bestaat. Dat houdt ook in dat er meer is dan wij met het blote oog kunnen zien. Hekserij is er in allerlei vormen.

In de afgelopen jaren heb ik al veel geleerd. Vooral veel over mezelf. Zo hou ik niet van zweverigheid en hou ik van een down-to-earth aanpak. Voetjes in het zand en ogen dicht en de natuur om me heen in plaats van woorden over verlichting en hoe alles een complot is.

En ondanks dat ik weet dat ik al aardig wat kennis paraat heb – kennis die ik deel met mijn lieve covenleden – wilde ik meer. Meer kennis, meer kunnen, meer ervaring. Kennis die ik weer door kan geven, maar ook kennis om die heks in mij te helpen echt tot bloei te komen. Want dit is waar ik van hou, wat bij me past. En ik vind de manier waarop Lunadea dingen uitlegt en overbrengt heel prettig. Dus begon ik afwegingen te maken. Het is immers veel geld. Weer een jaar leren.

Maar het kon in termijnen. En eigenlijk leer je altijd door. Waarom zou ik mezelf het niet cadeau doen? Iedereen die ik het vroeg zei ‘Ja, dit moet je doen!’. En eerlijk? Ik was alleen maar op zoek naar bevestiging voor wat ik eigenlijk al had besloten.

Ik schrijf deze blogpost op maandag 4 april. Vandaag heb ik de inloggegevens gekregen. Ik heb het wlekomspakket al een paar dagen in huis en vanavond is het openingsritueel digitaal. Ik weet zeker dat het bijzonder gaat zijn. Dat ik superveel ga leren. Dat ik ook nog eens prachtige mensen ga ontmoeten. Ik heb ondertussen al appcontact met heel wat deelnemende dames in Noord-Brabant.

Ik kijk enorm uit naar dit jaar. Zo nu en dan zal ik er misschien over schrijven, mits ik daar behoefte aan heb (en jullie het interessant vinden!).

Heb je hier een vraag over, een vraag over hekserij of een leuk onderwerp waar je graag meer over leest, laat je hem dan achter in de comments?

Tags: ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.