Het is bijna zover: YALFest 2017!

Geplaatst op 17 april 2017 door Emmy in Evenement / 14 Comments

Al sinds de vorige editie kijk ik er reikhalzend naar uit; de 2017 editie van YALFest. Hét Young Adult boekenevent in Nederland van het jaar. Geïnspireerd op alle toffe YA events in andere landen (waaronder YALC), maar helemaal naar onze wens getrokken. Waar het op YALC vooral draait om signeersessies en panels, hebber de organisatoren van YALFest er een waar festival van gemaakt.

Huh, wat?! Wat heb ik gemist?

Mocht je nu denken; wat is dit? Wat heb ik gemist? Kijk dan vooral even op de website van YALFest of zoek ze op op facebook. YALFest is een Young Adult boekenfestival en is op 23 april in de studio’s van Aalsmeer.

Het festival is ontstaan omdat uitgeverij Blossom Books en Best of YA in eerste instantie los van elkaar het idee hadden om een groots event op te zetten. Ze besloten eens koffie te gaan drinken en daaruit voort kwam het dat twee concurrenten de handen ineen sloegen om voor ons lezers een fantastisch event neer te zetten.

Vorig jaar was de eerste editie, in Utrecht. Aan de hand van de feedback die daaruit kwam (ik vond het alsnog fantastisch) hebben ze deze editie vernieuwd. De locatie is groter en er zijn veel meer dingen om te doen.

Kan ik je nog overhalen?

Wat kan je allemaal doen op YALFest? Eigenlijk zegt onderstaande afbeelding meer dan duizend woorden:

Denk je nu: oh chippies, dat mag en kan ik echt niet missen; er zijn nog maar enkele kaarten beschikbaar, dus grijp snel je kans!

Waar kijk ik naar uit?

Ondanks dat ik vrij snel een kaartje kocht (ik was als de dood om mis te grijpen), zijn gedurende het jaar de plannen een beetje gewijzigd. Zoals jullie ongetwijfeld weten startte ik een nieuwe tak van mijn bedrijf op: Letters & Lights. Kort daarna besloot ik dat ik ook heel graag een kraampje wilde hebben op YALFest, zodat ik heel veel mensen kan bereiken en veel van jullie verzendkosten kan besparen. Ik begon met het maken van heel veel nieuwe kaarsen en breidde mijn assortiment enorm uit. Binnenkort laat ik in een blogpost zien wat ik allemaal mee heb.

Het nadeel is natuurlijk wel dat ik nu veel van de toffe dingen een beetje moet missen. Helaas. Maar het zal het alsnog enorm waard zijn. Gelukkig gaat mijn man ook mee, waardoor ik af en toe naar de andere kraampjes kan schieten, of ook even mee kan doen met een activiteit (tijdens de masterclasses bijvoorbeeld, ofzo).. oh en even wat eten kan scoren bij een van de foodtrucks.

Yalfest wordt een van de hoogtepunten van het Young Adult boekenjaar

Dat geloof ik echt. En ik hoop dat ik veel van jullie kan zien en spreken! Kom vooral langs op mijn kraampje, ik maak graag een praatje met je!

Ga jij naar YALFest?

 

Tags:

Divider

14 responses to “Het is bijna zover: YALFest 2017!

  1. Hier worden niet de dagen, niet de uren, maar de minuten afgeteld. Ik ben zo blij dat ik me over de, door mezelf gecreëerde, leeftijdsgrens heen heb gezet. Nu zit ik hoppend op de bank, want ik kan niet wacht.

  2. Mocht ik die apparition nu onder de knie krijgen hé. Dan zou ik naar heel wat meer leuke evenementen kunnen gaan. We vieren dat weekend mijn Oma haar 95ste verjaardag, de dag nadien uren onderweg zijn met trein en bus is jammer genoeg niet haalbaar. Ik kijk dus alvast uit naar je verslag om te zien hoe het geweest is.

  3. Ja, ik ga ook. Ik heb er heel veel zin in. Ondanks dat ik niet nieuw bent in het boek een blog wereldje (ik heb een klein lgbt boeken blog) de Nederlandse wereld van young adult boeken. Dus ik ben heel erg nieuwsgierig!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.