Interview met Laure Eve

Geplaatst op 18 september 2016 door Emmy in Interview / 2 Comments

Een van de mooiste dingen van het hebben van een blog is dat ik auteurs mag ontmoeten en soms zelfs interviewen. Dit weekend is Laure Eve in Nederland en ik kreeg afgelopen vrijdag de kans om – samen met Joost – deze auteur te interviewen. Net als vele andere bloggers kregen wij de kans om haar een kwartier lang alles te vragen wat we wilden.

Een kwartier is echt zo voorbij en Laure Eve is een schrijfster die zelf ook gemakkelijk (veel) verteld. Ik heb dus maar een paar vragen kunnen stellen, maar dat vond ik prima. We hadden een heel leuk gesprek en ik vind haar persoonlijkheid echt héél goed bij haar boek passen. De Graces vond ik fantastisch en Laure Eve straalt dezelfde awesome sfeer uit.

[Let op, sommige vragen en antwoorden kunnen spoilers bevatten!]

img_6816

Je komt niet te weten wat River’s echte naam is. Is dat een bewuste keuze? Waar komt die vandaan en heeft dit te maken met het kunnen identificeren met haar?

River was ongelukkig en een echte tiener [mee eens, red.] en vooral op zoek naar zichzelf. Toen zij nieuw was krijg zij de keuze om opnieuw te beginnen. Zij wilde meteen bij de Graces horen en vond deze naam daar bij passen. En ik denk dat iedere tiener wel het gevoel heeft om zichzelf te willen veranderen en een andere identiteit aan te nemen. River’s echte naam is ook heel normaal en niet bijzonder. Ik vond het bij haar karakter passen om dit niet te vertellen.

Ik vond de details ver het paganisme [hekserij/natuurreligies red.] heel erg tof. Komt dit vanuit je persoonlijke interesses omdat je eerste boek ook over heksen ging? Of heb je er speciaal research voor gedaan?

Ik ben opgegroeid in Cornwall en daar speelt het paganisme een aardig grote rol. Het wordt als normaal gezien en daarom ben ik er mee opgegroeid. In mijn eerste boeken komen heksen voor, maar dit zijn ander typen heksen. In De Graces zijn elementen meegenomen uit moderne hekserij en Keltische mythologie, maar meer in de details dan dat er echt een religie aan hangt. Ik wil wiccans en dergelijke namelijk niet tegen het hoofd stoten of onzin verkondigen. Overigens heb ik er zelf ook wel veel mee, niet perse met de religie, maar meer met het vrije en open denken. Verder vind ik heksen ook gewoon heel erg tof.

Op je website heb je neergezet dat je een voorliefde hebt voor personages met ‘questional morals’. Komt River daar ook uit voort?

Ja, dat denk ik wel. Ik hou van de badguys en hun grijze gebieden. Ik vind lezen over goede personages heel erg tof, maar er zelf over schrijven, dat lukt me denk ik niet. Ik hou er van om de minder aantrekkelijke kanten van personages te belichten, omdat ik denk dat iedereen zich wel in bepaalde elementen herkend. Vooral elementen die je soms niet van jezelf wilt erkennen.

[En daarom vind ik River zo natuurlijk!]

Wat voor een heks zou jij zijn?

Een aardeheks, omdat deze niet zo zweverig zijn, maar lekker praktisch en recht voor hun raap.

Met wie van de Graces zou je zelf het liefst bevriend zijn?

Met Summer, omdat zij zegt hoe het staat. Ik hou er niet van als mensen om de feiten heen blijven draaien. Summer is cool en doet gewoon haar ding.

Tot slot stelde ik de laatste vraag en dit bleek een vraag te zijn die nog niemand haar ooit gesteld had. Ik was supertrots!

Is Summer verliefd op River?

Wauw, wat een goede vraag. Nog niemand heeft me dit gesteld en dat vind ik stiekem ook wel leuk. Want ik zal je vertellen hoe het zit. In de eerste versie was er inderdaad sprake van een soort sexy-ness, maar de uitgevers wilden liever een relatie zien waarbij de vriendschap tussen de meiden onderzocht werd. Maar die klik, die is er zeker. Wie weet dat we dit nog terug gaan zien in het volgende boek. Maar ja, er is dus wel een spark.

[Inner fangirl, want ik ship het].

Ook Joost heeft nog enkele vragen kunnen stellen. Ik ben in ieder geval helemaal gelukkig, want ik vond De Graces echt een heel tof boek en Laure Eve is zo’n inspirerende schrijfster. Ik heb er echt van genoten om haar te mogen ontmoeten.

Bedankt Best of YA!

Tags: ,

Divider

2 responses to “Interview met Laure Eve

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.