In gesprek met… Sara Holland!

Geplaatst op 25 april 2018 door Emmy in Interview / 1 Comment

Op vrijdag 20 april waren de meeste YALFest auteurs al in Nederland en ik was een van de gelukkige bloggers die mocht interviewen. We kwamen rond een uur samen en kregen een half uur met alle auteurs en vervolgens een half uur met de auteur waarmee we een interview hadden gewonnen. Spannenddd!

Het gezamenlijke interview

Tomi Adeyemi, Taran Matharu, Sara Holland, Kass Morgan en Laura Stevens zaten voor ons klaar in de ruimte die Best of YA speciaal voor de pers had ingericht. Ik voelde me zo’n fangirl! We waren allemaal wat starstruck, geloof ik, want we durfden allemaal niet te beginnen.

We spraken over inspiratie, waarbij elke auteur iets anders noemde. Kass Morgan raakte geinpsireerd door de dystopische boeken die ze las, Laura wilde vooral mensen laten lachen en schreef de eerste versie voor wattpad, Sara vond vooral het concept tijd is geld heel tof, Tomi wilde een boek schrijven wat ze zelf altijd al had willen lezen en Taran Matharu houdt gewon heel erg veel van fantasy. We spraken ook over de boeken die ons inspireerde, of die de auteurs als tieners inspireerde.

Het allermooiste van het interview was de mooie kijk op YA die de auteurs hebben. Ze denken dat YA boeken zo veel kunnen betekenen voor jongeren en voor de wereld. Jongeren zijn dan ook de toekomst; zij gaan onze wereld redden. Dat vond ik een mooie gedachte. We zijn allemaal helden.

De auteurs waren zoooo leuk en de dynamiek in de groep was fantastisch.

Sara Holland

Hoewel er veel meer is besproken tijdens het gezamenlijke gesprek, wilde ik ook nog ruimte openlaten voor mijn interview met Sara Holland. Zij was ook al zo leuk! Misschien wat verlegen, maar het was dan ook haar eerste echte festival! En wat voor een!

Ha Sara! Hoe is het om in Nederland te zijn?

Prachtig! Ik was er nog nooit geweest – eigenlijk zelfs nog nooit overzees – maar ik kom zeker nog een keer terug. Utrecht is een mooie stad en ik wil ook nog wel naar Amsterdam als er tijd is!

 

Hoe ben je op het idee van Everless gekomen?

Ik vond het idee van tijd is geld echt heel erg interessant en zo is het een beetje ontstaan.

Heb je veel research moeten doen?

Dat viel eigenlijk wel mee! Het schrijven liep eigenlijk een beetje vanzelf, al heb ik later wel veel moeten puzzelen om het allemaal te laten kloppen. Dat was nog wel een opgave. Ook hebben ik veel medische research gedaan.

Hoe zorgde je ervoor dat Jules zo kalm bleef en niet alleen maar op wraak zou handelen?

Wat een interessante vraag, want Jules had zo gemakkelijk richting wraak kunnen gaan! Dankzij Ina is het eigenlijk gekomen. Door hun ontstaande vriendschap heeft Jules’ hele andere gevoelens richting Everless en de hele situatie gekregen. Haar oppervlakkigheid verdwijnt daardoor en ze leert ook dat de broers anders zijn dan ze had verwacht (of zich herinnerde). Daarnaast heeft ze teveel vragen rondom de dood van haar vader.

Dit wordt een duologie, toch? Heb je nooit het idee dat je er toch meer van zou willen maken?

Het verhaal van Jules is na het tweede boek klaar, maar er zijn nog wel andere elementen die ik zou willen uitwerken. Ik zou best graag nog meer over Sempera willen schrijven!

Wat kunnen we verwachten van het tweede boek?

In het tweede boek trekt Jules het land is, dus je krijgt veel meer van Sempera te zien en je krijgt ook veel meer te weten over het verleden van Jules en de alchemist.

 

En over de dood van dat ene personage…?

Diegene komt niet terug. Maar ondanks dat men het best gewaagd vindt voor YA, was het echt nodig voor het verhaal. Hoewel lezers het jammer vinden, ziet eigenlijk iedereen dat ook wel in!

Wat zou je willen schrijven na Everless?

Ik ben dol op fantasy en magie in onze wereld (urban fantasy, red.) dus zoiets zou ik wel erg gaaf vinden. Ik ben ook dol op bijvoorbeeld de wereld van Shadowhunters.

 

Als je een magisch item zou kunnen hebben, wat zou het dan zijn?

Een toverstok! Of misschien toch een timeturner… Nee, een toverstok! Lijkt me echt heel handig!

 

Als je op Zweinstein zou zitten, in welke afdeling zou je dan zitten?

Ravenklauw, denk ik.

En de hoofdpersonages?

 

Jules zou in Griffoendor zitten en Ina in Huffelpuff. De twee broers zitten in Ravenklauw (Roan) en Zwadderich (Liam). Wat een toeval!

Bedankt Sara, dat ik je mocht interviewen! En bedankt organisatoren van YALFest dat ik deze kans kreeg!

Uiteindelijk heb ik nog wat selfies kunnen maken met de auteurs en mijn boeken laten signeren. Het was zooooo gaaf om al deze fantastische auteurs te ontmoeten. Ik verwacht namelijk dat al deze auteurs echt groots gaan worden! En aangezien ik op yalfest zelf geen tijd had om ze te ontmoeten… Zo vet!

 

Tags: ,

Divider

One response to “In gesprek met… Sara Holland!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.