#IkLeesNLs

Geplaatst op 1 augustus 2016 door Emmy in Blogspiratie / 16 Comments

Dat lezen belangrijk is voor mensen van 0 tot onsterfelijk, beamen we natuurlijk allemaal. Dat in het Nederlands lezen ook belangrijk is, daar staan we met z’n allen wat minder bij stil. Uitgeefster Susanne Diependaal van Best of YA vond dit een goede reden om met z’n allen de handen ineen te slaan en een campagne te starten waarin het belang van lezen in de Nederlandse taal naar voren komt. Wij erkennen dit belang en deden daarom met alle liefde mee.

Vanaf vandaag presenteren Best of YA, Blossom Books, Celebrate Books en De Boek Pioniers de campagne #IkLeesNLs. Wij hopen dat jullie lezers, schrijvers en uitgevers met ons mee willen doen om onze liefde voor het Nederlandse boek te verspreiden.

ikleesnls kopie

Maar ik lees Engels. Wat nu?

Natuurlijk is het niet stom om Engels te lezen. Jullie weten dat ik zelf ook ontzettend veel Engelse boeken lees. Maar toch wil ik er graag bij stilstaan dat wij hier aantal fantastische uitgevers hebben die al die moeite doen om mooie boeken uit te geven en toffe events te organiseren. Dit kan alleen als er Nederlandse boeken verkocht worden… Daarnaast is Nederlands lezen ook nog eens ontzettend goed voor je eigen taalontwikkeling. Maar goed.. De argumenten om Nederlands te lezen komen binnenkort uitvoerig aan bod in video’s met uitgevers, bloggers, vertalers, lezers en natuurlijk duiken wij met De Boek Pioniers zelf ook op in een video over dit thema. Wil jij ook je zegje doen over dit onderwerp in een van onze vlogs? Stuur dan een mailtje naar deboekpioniers@gmail.com. Of misschien wil je zelf wel schrijven of filmen over dit onderwerp.

Wij dagen jullie namelijk uit om de komende tijd op je blog, youtubekanaal, snapchat, instagram, met stoepkrijt of met weet ik het allemaal, te betogen waarom jij het zo belangrijk vindt dat je Nederlands leest. Of dat anderen Nederlands lezen. Gebruik de hashtag #ikLeesNLs en plaats de logo op je website, op social media etc. Zo word jij ook een onderdeel van de #IkLeesNLs campagne

Volgende week verschijnt er een video waarin uitgeefster Susanne Diependaal van Best of YA verteld waarom zij het nou zo belangrijk vindt om Nederlands te lezen.

Tags:

Divider

16 responses to “#IkLeesNLs

 1. Nathalie

  Goed initiatief! Eerlijk gezegd lees ik het meest Nederlandse (vertaalde) boeken. De reden voor mij om in het Engels te lezen is; als een serie niet verder vertaald wordt naar het Nederlands of als een op zichzelf staand boek niet gaat uitkomen in het Nederlands.

  Ik ben gek op onze schrijvers/schrijfsters van eigen bodem, zoals: Lisette Jonkman, Astrid Harrewijn, Gillian King, Petra Kruijt, Ilse Spall, Anne West, Mariëtte Middelbeek, Marijke van den Elsen, Carlie van Tongeren, Mariëlle Bovenkamp en ga zo nog maar even door.

  Dus ik blijf zeker Nederlands lezen ?

 2. Het doet me sterk denken aan Ik lees Nederlands 2014 en 2015 = > https://ikleesnederlands.nl/
  Helaas werd er voor 2016 geen opvolger gevonden om de organisatie op zich te nemen. Ik ben een groot voorstander van Nederlands (en Vlaams) lezen, maar dan heb ik het meer over oorspronkelijk Nederlandstalige boeken ipv de vertaling.

 3. Wat een goed initiatief! Zelf probeer ik zoveel mogelijk af te wisselen tussen Nederlands en Engels zodat ik met beide veel ervaring heb. Ik besluit bij series altijd of ik ze in het Engels of in het Nederlands wil lezen, maar dit besluit gebeurt altijd super willekeurig. Het lijkt me heel erg tof om hier een steentje aan bij te kunnen dragen. Ik zou graag zodra ik op vakantie ben hier graag een vlogje over op willen nemen (meteen een mooie start voor mijn booktube kanaal) Zou dit een goed idee zijn, denk je? X

 4. Daan

  Vooral amusant dat van Best of YA, Blossom Books, Celebrate Books en De Boek Pioniers slechts een een Nederlandse naam draagt…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.