Ik kocht weer een paar mooie edelstenen en mineralen voor mijn collectie

Geplaatst op 1 september 2021 door Emmy in Haul, Spiritueel / 0 Comments

Onze eerste gezinsvakantie met z’n drietjes was naar Drenthe, waar ik binnenkort over zal schrijven. We zaten vlakbij Olverte, een historisch dorpje vol leuke winkeltjes en huizen waar activiteiten werden georganiseerd. Ik had van te voren natuurlijk al een beetje uitgezocht wat ik allemaal wilde zien en tot mijn grote verbazing zat er ook een stenenwinkel! Uiteraard namen we een kijkje en gingen we niet met lege handen naar huis.

Mijn man kocht een paar mooie stukken, maar zelf koos ik ook het een en ander uit, waarvan enkele dingen op mijn wishlist stonden en een paar dingen op gevoel zijn uitgezocht. Ook liet ik Lily was uitzoeken.

Op een of andere manier zoek ik de laatste tijd veel groene en blauwe stenen uit. Deze stenen hebben te maken met (zelf)liefde, de natuur en communicatie. Ik denk dat ze stuk voor stuk erg goed passen bij mijn huidige leven.

Mocht je meer over een steen willen lezen, laat je me dan weten in de reacties waar ik nog eens een blog over moet schrijven?

De flintenhof was een fijne – niet al te grote – winkel waar we gelukkig vooraan in de rij stonden. Het was al snel erg druk binnen. Terecht, want ze hebben prachtige stukken en zijn enorm betaalbaar. Dit laatste is – vertelden ze ons – omdat ze geen gebruik maken van een groothandel maar direct bij de bron kopen. In de winkel werden we geholpen door twee vriendelijke dames.

De citrien (volgens mij is het rookcitrien) was een van de eerste dingen die ik zag. Er stonden een aantal torentjes maar ik wist meteen dat deze het zou worden. Eigenlijk wilde ik een ruwe, maar deze toren spreekt me enorm aan.

De bergkristal toren is niet perfect en heeft wat insluitingen. Juist daarom sprak hij me aan: er zijn hele werelden in te zien en geen enkele wereld is perfect.

Ook de ruwe bergkristal sprak me meteen aan. Ik vind dat ene omhoogstekende kristalpuntje zo mooi. Deze laatste ga ik een plekje op onze slaapkamer geven.

De bol is een rookkwarts, waar ik ook eigenlijk een ruwe van wilde hebben. Ik kon deze bol echter niet uit mijn hoofd zetten. Hij was het donkerste van allemaal en ik besloot hem toch maar mee te nemen. Ook hierin zie je hele werelden. Rookkwarts is een steen die me erg aanspreekt de laatste tijd.

De twee stenen er naast zijn allebei groene maanstenen. De handsteen heeft een subtiele groene kleur en was ook een van de stenen die me meteen aansprak. Hij is niet perfect maar voelt erg prettig. Erg zacht. Ik wilde ooit een grotere, een sculptuur ofzo, maar besloot deze maar mee te nemen.

En toen zag ik die grotere. Ik was meteen verliefd. Deze komt ook naast mijn bed te staan.

Ik kocht dus ‘maar’ 6 stenen voor mezelf. Stuk voor stuk kristallen van mijn wensenlijstje of die me gewoon enorm aanspraken.

Lily daarentegen… Nee, grappig verhaal. We begonnen bij een mand vol zakjes van een paar euro met in elk zakje een paar steentjes. Ik gaf Lily een zakje om te vragen of ze deze wilde, of juist een anderen. Ze lief ze niet meer los. En omdat het derde zakje samen een voordelige prijs opleverde, nam ik de zakjes mee.

Daarna nam ik haar mee naar een grote man vol handstenen. Ik vroeg haar welke ze wilden en hoewel haar handje even boven de rozenkwarts bleef hangen, pakte ze daarna heel zelfverzekerd de groene opaal vast. Toevallig heb ik deze steen ook en past hij goed bij ons. Ik ga hem een mooi plekje op haar kamer geven.

De laatste tijd is er veel discussie over het gebruik van edelstenen en mineralen. Dat het ethisch niet verantwoord is omdat het veelal gepaard gaat met kinderarbeid. Ik probeer dan ook zo veel mogelijk te kopen bij bedrijven die werken met mijnen waarbij eerlijke handel wordt gedreven. Uiteraard zit de energie van moeder aarde in elke steen die je kunt vinden – ook in je achtertuin – maar ik vind het erg prettig om ze in huis te hebben en ermee te werken. Ik zie het als geschenken van de aarde om te koesteren.

Tags: ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.