Ik ga stoppen met Letters & Lights

Geplaatst op 25 november 2023 door Emmy in Letters & Lights / 2 Comments

Zo. De kogel is door de kerk. De keuze gemaakt. Het nieuws gedeeld. En hoe lang heb ik naar woorden gezocht om dit te delen.

Laat ik beginnen met: ik stop NIET met bloggen. Niet met schrijven. Niet met illustreren en misschien ook wel helemaal niet met kaarsen maken. Maar ik ga wel stoppen met Letters & Lights.

Na meer dan zeven jaar heb ik besloten om met mijn webshop Letters & Lights te gaan stoppen. Op 1 oktober 2016 ben ik begonnen en nu is het tijd om deze kaars uit te blazen.

Deze beslissing is absoluut niet na slechts één nachtje slapen gemaakt. Maandenlang heb ik zitten wikken en wegen. Want kaarsen maken vind ik nog altijd heel erg leuk en ik sta nog steeds volledig achter mijn producten, maar ik realiseerde ook dat ik al een lange tijd niet zo veel passie meer had dan eerst. Het voelde als een moetje om producten uit te werken en omdat ik toch een behoorlijke focus op boeken had, voelde ik mezelf ergens ook gelimiteerd. Het rijmde niet meer en dus heb ik besloten om me op andere dingen te gaan focussen. Ik kan simpelweg niet langer alle ballen hoog houden en heb ruimte nodig om mijn creatieve brein weer aan te slingeren.

Mijn blog bestaat ook al behoorlijk wat jaren en toen ik begon met bloggen was ik erg verbonden met de (YA) boeken community. Dit is de afgelopen jaren verandert. Ik wilde niet mee naar Booktok, zag Bookstagram meer als erbij en tja… Er waren ook gewoon andere zaken in het leven die meer aandacht vroegen. Het resultaat is dat ik met minder plezier bezig was producten vorm te geven en dat ik mezelf niet met volle aandacht en passie in mijn bedrijf kon storten.

Stop ik dan met alles? Nee. De webshop blijft nog even bestaan en ik neem die ruimte en tijd om te bedenken hoe ik bijvoorbeeld mijn boeken wil gaan verkopen. Misschien wel gewoon via mijn blog, via insta of op een andere manier. Mijn blog blijft ook bestaan en ik zal vast nog zeker kaarsen blijven maken, maar dan voor mijzelf, vrienden/familie of in opdracht. En wie denk ik volgend jaar: ik begon opnieuw! En focus ik me op een heel andere doelgroep. Ik weet het nog niet! Voor nu wil ik me gaan focussen op mijn gezin, werk, andere hobby’s (die al een hele lange tijd te weinig aandacht hebben gekregen) en het schrijven van boeken. Dingen waar ik op dit moment energie van krijg.

De komende tijd zal ik een uitverkoop gaan houden. Hou daarvoor mijn socials in de gaten.

De afgelopen paar weken stond in het teken van laatste keren voor Letters & Lights. Het laatste event, de laatste keer een aantal kaarsen maken, de laatste keer fandoms linken aan geuren en kleuren. Dit raakte me, maar het voelde ergens ook als een opluchting, zeker toen ik mijn vrienden en reps begon in te lichten. Tegelijkertijd had ik ook een paar events waar ik als auteur kwam en dat beviel me enorm. Het gaf me energie en hielp me te focussen. Ik genoot er weer van.

Ik heb sinds 2016 fantastische dingen mogen doen: veel gezellige evenementen gedraaid, honderden bestellingen ingepakt en duizenden – maar dan ook echt duizenden – kaarsen mogen. Ik wil jullie dan ook ontzettend bedanken voor jullie bestellingen en enthousiasme.

Bedankt voor alles.

Op naar het volgende avontuur!

Tags:

Divider

2 responses to “Ik ga stoppen met Letters & Lights

  1. Ik herken het, ook ik heb sinds een paar maanden meer tijd gemaakt voor andere dingen, omdat ik merkte dat de tijd wel erg snel gaat. Vraag me niet waar de afgelopen twintig jaar zijn gebleven, maar sinds ik in juli daar bewust van werd, lijkt de tijd nog sneller te gaan. Soms moet je keuzes maken voor jezelf. Heel goed dat je dat voor jezelf hebt gemaakt. Ik wens je veel plezier met alles wat je gaat doen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.