Ice Study (Study #3.6) – Maria V. Snyder

Geplaatst op 6 april 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Ice Study (Study #3.6) – Maria V. SnyderIce Study Serie: Study #3.6
Andere boeken in deze serie: Studie van Gif
| 2009 (herschreven in 2015)
Aantal pagina's: 30
Uitgave: eBook
Goodreads
four-stars

This is a short story about Yelena and Valek as they race to keep the powerful Ice Moon from a rogue magician.

Deze novelle speelt zich af na Fire Study en voor Stormglass en is onlangs herschreven, waardoor ik dus niet weet of ik de oude of de nieuwe heb gelezen. Hij is in ieder geval gratis beschikbaar op de website van Snyder zelf en schijnt als een soort proloog te gelden voor Shadow Study, een vierde boek in de Study serie.

In Ice Study kunnen Valek en Yelena alles behalve lui op hun kont zitten. Leif en Valek worden namelijk gevangen genomen en Yelena is de enige die hen zou kunnen redden! Zowel Valek als Yelena komen aan het woord en het schijnt de langste novelle van de drie te zijn (de rest heb ik nog niet gelezen). Tevens gaat het over de Ice Moon, een stel nieuwe krachtige magiers.. en tja..Eigenlijk wil ik gewoon niks verklappen.

Persoonlijk wilde ik deze novelle voornamelijk lezen omdat ik gewoon geen afscheid kan nemen van de chemie tussen Yelena en Valek, en de prachtige wereld waarin ze leven. Voor de diehard fans is zo’n novelle leuk, maar het is dus niet zo dat je dit moet lezen. Ik ben vooral heel erg benieuwd naar Shadow Study!

Deze novellen is te vinden op Maria V. Snyder’s website, en dus voor iedereen toegankelijk. Extra leuk vind ik het tabelletje onderin wat Valek en Yelena’s leven in kaart brengt. Ik vergeet altijd weer hoe groot hun leeftijdsverschil is, ook al vind ik ze kei tof samen. Valek is gaaf. Kijk hieronder om de tabel te bekijken.

View Spoiler »

 

four-stars

Tags: , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.