Huizen reinigen

Geplaatst op 20 augustus 2011 door Emmy in Spiritueel / 1 Comment

Soms denk je: goh, ik voel me niet zo prettig in mijn eigen huis. Dat kan allerlei oorzaken hebben, spiritueel gezien of niet spiritueel gezien. En zelfs al is je huis spik en span, het kan helpen om de energie van je huis te reinigen. Dat kan natuurlijk op allerlei spannende of voorgeschreven manieren, maar het belangrijkste is eigenlijk dat jij je uiteindelijk weer prettig gaat voelen. Kies dan ook een manier die voor jou prettig voelt. Huizen reinigen is iets dat door vele culturen gedaan wordt. Dus ook jij kunt het doen.

Huizen reinigen

Ik heb de laatste tijd vaak hoofdpijn (gehad) en nu kan dat natuurlijk ook vele oorzaken hebben, maar ik voel me soms een beetje wazig in mijn eigen plekkie, dus ik dacht: proberen kan niet kwaad. Als mijn hoofdpijn daardoor minder zou worden: waarom niet? En ja, haha, natuurlijk kan dat ook deels psychologisch zijn. Maar maakt dat uit? Het schaadt niemand dus laat mij lekker aan keutelen zou ik zeggen.  Als jij je beter voelt door vier keer in het rond te draaien terwijl je een liedje zingt hoor je mij ook niet zaniken over ‘het zit tussen je oren’.
Afin, afgelopen week besloot ik mijn salie uit mijn wierookbak te vissen en een rondje huis te doen. Witte Salie is een zeer reinigend kruid en zou alle negatieve energie meenemen als je het brand. Ik heb zo’n grote stick van samengebonden gedroogde salie, maar je kan ook gewoon wierook gebruiken als je dat makkelijker vind.
Ikzelf heb mijn smudgestick uit elkaar gehaald, zodat ik er steeds kleine stukjes van kan gebruiken. Een metalen bordje zorgde ervoor dat het bleef liggen en ik heb makkelijk vast kon houden als ik door het huis zou lopen. Ik heb dus wat stukjes aangestoken en heb dat al smeulend door het huis geleid. Witte salie rookt behoorlijk, maar dat is juist goede rook die de negativiteit meeneemt. Helaas zorgde mijn gewandel er wel voor dat het stopte met smeulen, dus ik moest het een paar keer opnieuw aansteken. Maar ik heb de salie alle hoeken van alle kamers laten zien, om het zo maar te zeggen. Nu is het hier weer lekker schoon! Ik heb geen woord gezegd, want ik wilde mijn daad laten spreken, niet mijn woorden. Ik hou niet zo van hardop moeten spreken in het luchtledige. Ik wil gewoon huizen reinigen, maar niet met zeep.
En tot slot, omdat Salie best wel een aparte geur heeft, heb ik daarna musk wierook opgezet, want dat ruikt zo lekker en gaat zo lekker in je kleren en je haar zitten. Het is wierook van De Moeder’s Geuren, want dat is niet slecht voor de katten.
Het resultaat van mijn reinigingsritueel is dat het hier nu lekker ruikt, mijn hoofdpijn is verdwenen en dat het er een stuk lichter aanvoelt. Precies wat mijn doel was.

Bewaren

Tags: ,

Divider

One response to “Huizen reinigen

  1. Een kleine toevoeging als dat mag xx
    Sluit vooraf ramen en deuren, begin in de verste hoek en *veeg* de negativiteit door de deur de kamer uit. Als je klaar bent mag je daarna ramen en deuren weer openen.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.