De horlogemaker van Londen – Natasha Pulley,

Geplaatst op 30 november 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

De horlogemaker van Londen – Natasha Pulley,De horlogemaker van Londen door Natasha Pulley
Uitgever: De Fontein | November 2016
Genres: Historische fictie, Roman, Magisch realisme
Aantal pagina's: 352
ISBN: 9789026139857
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-stars

De horlogemaker van Londen van Natasha Pulley, een verhaal over liefde, verlangen, erkenning en acceptatie tegen het decor van Victoriaans Londen.

Wanneer Thaniel Steepleton thuiskomt van zijn werk vindt hij een gouden zakhorloge op zijn kussen. Dit horloge redt een paar maanden later op wonderlijke wijze zijn leven. Gefascineerd door het zakhorloge gaat Thaniel op zoek naar de maker ervan. Dit blijkt Keita Mori te zijn, een eigenzinnige Japanse immigrant. Hij laat Thaniel kennismaken met een fantastische wereld van uurwerken, muziek en mysterie. Het lijkt allemaal onschuldig, maar een reeks van onverklaarbare gebeurtenissen doet Thaniel vermoeden dat er meer is dan hij op het eerste oog kan bevatten. Wanneer Grace Carrow in hun leven komt, raakt alles in een stroomversnelling. Thaniel wordt heen en weer geslingerd tussen zijn liefde voor de één en zijn loyaliteit aan de ander.

De horlogemaker van Londen heeft het allemaal: spanning, geschiedenis, fantastische elementen en een meeslepende stijl.

Onlangs werd ik door uitgeverij De Fontein uitgenodigd om deel te nemen aan de blogtour rondom het boek De horlogemaker van Londen. Niet alleen wist de omslag mij meteen te overtuigen, ook ben ik naast Young Adult en Fantasy een groot fan van historische fictie. De omschrijving van het boek wekte meteen mijn interesse en zodoende deed in natuurlijk graag mee. Ik vind het namelijk heerlijk om via een boek in een andere tijd te wanen.

horlogemaker

Thaniel is een klerk bij de overheid. Dat baantje vind hij wel oké, maar hij zou eigenlijk veel beter kunnen. Op een dag vindt hij een bijzonder mooi horloge en gaat hij op zoek naar de maker er van. Dit blijkt Keita Mori te zijn, een Japanse immigrant met een nogal mysterieus verleden. Thaniel komt steeds meer over hem te weten en Keita Mori stimuleert Thaniel op zijn eigen excentrieke manier om zijn passies te herontdekken. En dan komt Grace in het spel en is niks meer wat het lijkt. Er zijn geen toevalligheden meer, het lijkt allemaal een groot complot te zijn. Maar wat? En wie zit er precies achter?

Naast dat ik de vormgeving van De horlogemaker van Londen ontzettend stijlvol vind, is de inhoud ook echt om verliefd op te worden. Het bevat spanning, mysterie, sfeer en een heel subtiel vleugje magisch realisme. Ik hou daar ontzettend van en ik vind het allemaal ook erg mooi uitgewerkt.

horlogemaker2

Ik vond de sfeer van De horlogemaker van Londen heel bijzonder. Het speelt zich af in Victoriaans Londen gedurende een vrij chaotische tijd vol terrorisme en ontwikkeling. Ik vind het heel tof dat via de horlogemaker er een soort mysterie en iets futuristisch in het boek is verwerkt. Ik kan me helemaal voorstellen hoe Steampunk met dezelfde soort sfeer werkt. Maar wat ik ook zo gaaf vind is dat metro’s en dergelijke ook al rijden; het boek laat heel mooi zien hoe ver Londen zich al aan het ontwikkelen was en hoeveel wij daar nu nog terug van zien.

Zoiets noem je de tijdgeest; wanneer je in een boek of film goed kunt aanvoelen dat het zich in het verleden (of in de toekomst) afspeelt. Het maakt een verhaal overtuigender.

horlogemaker4

De horlogemaker van Londen was een erg overtuigend boek met een stevig en onvoorspelbaar verhaal, bijzondere personages en een overtuigende sfeer. Het boek is bijzonder toegankelijk, ook voor lezers die zich normaal niet zo wagen aan historische fictie.

De horlogemaker van Londen weet de lezer mee te sleuren naar Victoriaans Londen. Het boek brengt de Engelse hoofdstad tot leven.

Omdat ik veel jongerenboeken lees, kan ik soms extra genieten van een boek dat voor een wat volwassener publiek bedoeld is, maar toch ontzettend toegankelijk blijft. Ik vond het een magisch mooi boek vol mysterie en spanning. Thaniel en Keita Mori kwamen tot leven en brachten kleur in het grauwe Victoriaanse Londen met hun muziek, uitvindingen en eigenaardigheden. Een prachtig boek.

Denk jij nu: dit boek heb ik nodig! Goed nieuws! De Fontein heeft namelijk een blogtourpuzzel opgezet waarbij je kans maakt op een exemplaar van het boek.  Verzamel alle letters op de deelnemende blogs, raad de naam en win een exemplaar van De horlogemaker van Londen!

Op elke blog vind je een aantal letters. Deze letters maken uiteindelijk een naam die iets met het boek te maken heeft. Stuur jouw gevonden antwoord voor 10 december 2016 op naar promotie@uitgeverijdefontein.nl en maak kans op een exemplaar.

De winnaar wordt na het weekend bekend gemaakt.

Deelnemende blogs:

Zonenmaan.net

Serendipitybooks.nl

Moredelight.com

Cinderellis.nl

horlogemaker3

four-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

2 responses to “De horlogemaker van Londen – Natasha Pulley,

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.