Hoe maak je een dromenvanger?

Geplaatst op 10 februari 2012 door Emmy in DIY / 2 Comments

Toen ik gister de minuten in spanning aan het aftellen was tot mijn eerste rijles, besloot ik mijn dromenvanger-maak-pakketje eens uit te voeren en met foto’s te laten zien hoe je dit ongeveer doet. Ik had al eerder een dromenvanger gemaakt, maar omdat ik niet veel tijd had, heb ik deze een beetje in elkaar geflanst.

Wat heb je nodig?
* stukken touw, wol of lint. Degene die ik had, waren een soort namaak suede linten. Je hebt 1 lange nodig en 4 kortere.
* dunner touw, draad of wol voor het binnenwerk.
* kralen
* veren
* een ring van hout of ijzer, die kan je eventueel ook zelf maken met ijzerdraad, heb ik de eerste keer ook gedaan.
* eventueel een naald waarmee je het touw makkelijk door de andere kan steken.

Allereerst neem je de ring, die wikkel je in met het lange lint, zodat je de ring helemaal bedekt. Bij mij is dat een beetje fout gegaan, waardoor je nog wat ring ziet… Tja, touw te kort, ik had kant en klare stukken! Beter is dus om pas af te knippen als je klaar bent met omwikkelen.

Eenmaal omwikkeld (zo zie je mijn ring dus) ga je met dunner touw, draad of lint het binnenwerk knopen. Knoop je draad aan een punt vast en knoop hem dan een einde verder weer vast. Het is niet echt knopen, maar meer vastomwikkelen, je haalt het touw door je lus en het zit zo goed als vast. Even proberen dus.

Ga helemaal rond tot je het volgende krijgt (zie foto rechts). Bij de laatste maak je hem vast aan de eerste lus, en dan maak je weer een rondje, net zo lang tot je helemaal naar binnen bent geknoopt. Doe af en toe een kraal door de draad, waardoor je een leuk speels effect krijgt.

Dit was mijn knoopwerk met kralen. Niet het mooiste werk moet ik zeggen, maar het idee is er. Mijn vorige is veel mooier.. haha, en toen had ik niet eens zo’n goede ring!

Maak nu de linten om hem op te hangen en de linten voor de veren vast aan de ring.

Knoop veren en kralen naar believen vast… en voila! Je eigen dromenvanger! Kind kan de was doen… mijne hangt hier nu mooi.

Lang ben je er niet echt mee bezig, maar dat hangt natuurlijk wel een beetje af van de grootte van je werkje. 🙂 Veel plezier met maken!

Bewaren

Tags: ,

Divider

2 responses to “Hoe maak je een dromenvanger?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.