Hey reader!

Geplaatst op 9 april 2020 door Emmy in Boeken / 5 Comments

Lezen is een van de belangrijkste vaardigheden die je een kind kunt meegeven en lezen kan je maar op één manier leren: door te oefenen. Met (voor)lezen ontwikkel je de woordenschat van je kleine, vergroot je het empathisch vermogen en laat je het kind kennismaken met andere werelden. Ik mocht voor Lily een pakket ontvangen van Hey reader! Ben je al bekent met dit concept?

Hey reader! is een maandelijkse boekenbox met een boek een een activiteit voor jonge kinderen. Je hebt drie leeftijdscategorieën: 4-5, 6-7 en 8-9 en het boek en de activiteit zijn daarop aangepast. Je kunt een abonnement kopen, maar ook een box cadeau doen (handig, als je het eens wil proberen!). De boxen groeien met de lezer mee: het begint met voorleesboekjes, dan de eerste zelfleesboekjes en daarna wat moeilijkere boekjes. Ze beloven kwalitatieve hardcovers met leuke verhalen en mooie illustraties en ik was enorm benieuwd!

Voor Lily viel er dus ook een doos op de mat. Nu is onze kleine pas 6 weken, maar voorlezen vind ik al heerlijk om te doen en ik heb al een mooie verzameling prentenboeken voor haar opgebouwd. De doos is stevig en mooi bedrukt: het leuke is dat er ook met de doos gespeeld kan worden! Het is namelijk bedrukt met een weggetje.

In mijn box vond ik een mooie stevige leeskalender met pen, waar Lily later op bij kan houden wat ze al gelezen heeft en een prachtig prentenboek: Ik wil een paard.

Wat ik erg leuk vind aan de agenda is dat je er naast op kan schrijven wat je gelezen hebt, er ook een weekplanning in zit en een boekenkast. Er zit een blad met magneetjes bij die je makkelijk kunt uitdrukken en op het bord kunt doen. Ik wil een paard zit al op het bord, dus ik denk dat er bij elke volgende doos een magneetje zit met de kaft van het maandboek. Hoe tof is dat?

Dit is het maandboek. Ze proberen altijd een hardcover te leveren en volgens mij ook bij voorkeur een Nederlandse of Vlaamse auteur (en illustrator) te kiezen. Ik vind de illustraties in dit boekje super en ik kijk er naar uit om deze samen met Lily te gaan lezen!

Ik denk dat ik zelf zeker ooit een abonnement ga nemen, vooral als Lily zelf gaat lezen. Dit is een perfect alternatief voor de bibliotheek en voorkomt keuzestress in de boekwinkel. Voor nog geen 20 euro per maand valt Hey Reader bij je op de mat en heeft je kindje nieuw leesvoer. Zelf heb ik vroeger ook een abonnement gehad op zo’n boekendienst (van Barbie, ha) en dit stimuleerde me echt om meer te gaan lezen (daar had ik als kind moeite mee).

Tags: , ,

Divider

5 responses to “Hey reader!

  1. Heel tof! Eigenlijk jammer dat ze geen box hebben voor nog kleinere kindjes (met prentenboeken dan). Ik ben trouwens alvast begonnen met het aanleggen van een kinderboekenverzameling. Prentenboeken kopen is zo leuk 😉

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.