Het verraad van Natalie Hargrove – Lauren Kate

Geplaatst op 8 juni 2014 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Het verraad van Natalie Hargrove – Lauren KateHet verraad van Natalie Hargrove | 4 april 2013
Aantal pagina's: 158
ISBN: 9789000315857
Uitgave: Paperback
Goodreads
two-stars

De mooie Natalie Hargrove droomt er al jaren van om in haar laatste schooljaar prom queen te worden. Die kans is groot: ze is populair, charmant en meedogenloos ambitieus. Dan dreigt haar ex- vriendje Justin haar perfecte plan te ruïneren. Natalie zet alles op alles om de controle terug te krijgen. Maar ze maakt een fatale vergissing...

Chantage,
Verborgen verlangens,
Duistere geheimen en
Gruwelijke daden.
Hoe heeft het zo uit de hand kunnen lopen?

Koop dit boek bij Bol.com

Al sinds Het verraad van Natalie Hargrove op de Nederlandse markt verscheen wist ik dat ik het moest lezen. De dramatische cover met die jurk beloofde een verhaal waarvan ik dacht dat het me zou aantrekken. Helaas was het al die tijd uitgeleend in de bieb en vond ik het veeeeeel te duur voor die 150 pagina’s die je er voor zou krijgen. Ook op het boekenfestijn, maar hij vaak voor 8 euro lag, vond ik het niet waard. En geloof me, ik heb hem vaak in mijn handen gehad! En nu? Nu ben ik blij dat ik hem weer heb mogen inleveren bij de bieb, want hoewel de cover me aanspreekt, doet de inhoud dit niet.

Die 150 pagina’s, daar heb ik me af en toe door heen moeten worstelen, wat het gevoel gaf dat dit eerder een boek van 400 pagina’s was dan van 150. Ik weet niet wat het is, maar zo’n gevoel kreeg ik er bij. Terwijl er voor mijn gevoel heel wat scenes misten die nodig geweest waren om bepaalde gebeurtenissen aan elkaar te koppelen. Ik bleef dan ook met een tal van vragen achter toen ik het boekje dichtsloeg.

Natalie is natuurlijk een trut van de bovenste plank, en dat heeft Lauren Kate ook heerlijk opgeblazen. Ze doet me denken aan alles wat ik niet was op de middelbare school en dit vond ik aan het begin erg vermakelijk. Maar nadat ‘de’ gebeurtenis zich had plaatsgevonden, vond ik haar niets anders meer dan een zeikende zak zout. Echt, zelfs het roodkleuren van mijn aardbeien was interessanter om te bekijken.

Het boek bevat voor mijn gevoel een hele hoop onafgemaakte personages die niet de kans krijgen om hun plotelement af te ronden. Het blijft wazig en is even irritant als een loshangend draadje in je kleding. Ja, ik ben misschien wat verbitterd in dit stukje, maar dat komt omdat het me zo heeft teleurgesteld. Het begin vond ik namelijk erg goed. Natalie zat goed in haar rol en de spanning werd erg goed opgebouwd. Maar daarna voelde het voor mij als een hoop bijeen geharkte stukken verhaal. Wat dat betreft kan je goed merken dat dit Lauren Kate’s eerste boek was. Nee, Fallen en Teardrop zijn wat dat betreft vele malen beter.

Helaas was Het verraad van Natalie Hargrove dus geen boek voor mij. Maar als jij houdt van wat High School drama met een spannende ondertoon, dan is dit boek misschien wel wat voor jou.

two-stars

Tags: , , , , , , ,

Divider

2 responses to “Het verraad van Natalie Hargrove – Lauren Kate

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.