Het verhaal van Four (Divergent 0.1 – 0.4) – Veronica Roth

Geplaatst op 24 oktober 2014 door Emmy in Boeken, Recensie / 4 Comments

Het verhaal van Four (Divergent 0.1 – 0.4) – Veronica RothHet verhaal van Four | september 2014
ISBN: 9789000335282
Goodreads
four-stars

Het verhaal van Four geeft een kijk in het leven van Four (Tobias) uit de Divergent-serie. Veronica Roth onthult hierin nieuwe feiten en fascinerende details over deze hoofdrolspeler. Zijn verleden, zijn eigen inwijding en zijn gedachten over de nieuwe Onverschrokkene Tris Prior komen aan het licht in dit prachtig uitgegeven collector’s item.

Het verhaal van Four is een bundel van vier e-novelles.

Ik was zo ontzettend blij dat ook Nederland deze novelles in de vorm van Het verhaal van Four zou gaan uitgeven. De Engelse editie zag er al super uit en tja.. Wie wil er nou niet meer lezen over Four? Toen ik dan ook op de Kinderboekenmarkt was en mezelf het idee had gegeven dat ik wel wat boeken mocht kopen (extra gewerkt en veel uren gedraaid), was dit een van de gelukkigen.

Ik kocht het boek uiteindelijk op het station en ondanks dat ik wist dat hij vrij dun was, viel het toch wel een beetje tegen. Voor een paar euro meer heb je een dubbel zo dik boek. Maar de Engelse was eigenlijk ook vrij prijzig en tja.. Ik heb de rest van de trilogie ook in het Nederlands.

Hoewel het prettig las en ik meteen weer in de wereld die Veronica Roth voor ons geschapen had zat, had ik meteen het gevoel dat deze verhaaltjes na de serie zijn geschreven. Voor mijn gevoel wist Four al te veel.. En soms kwam het een beetje over alsof bepaalde dingen moesten gebeuren om het hele verhaal een beetje kloppend te krijgen. Wat ik dan wel weer erg prettig vond is het feit dat het zich alleen voor en een stukje tijdens het eerste boek afspeelde. Nu ik namelijk de shock van alle boeken heb verwerkt, vind ik het erg jammer hoe vergezocht bepaalde elementen uit boek 3 waren. Nee, dit verhaal van Four bracht me daarom weer lekker terug naar de originele setting.

Het boekje is niet een enorme toevoeging aan het verhaal, maar geeft wel een beter inzicht in de wereld en in de gedachtegang van Four. Ook krijg je als lezer een idee hoe Onverschrokkenheid zich heeft geëvalueerd tot de factie zoals Tris hem kent. Dat vond ik wel een verheldering aan het geheel.

Al met al is Het verhaal van Four een leuke toevoeging voor fans van de reeks. Het geeft een stukje verdieping en is daarnaast een goede stem van Four, om wie heel wat vrouwen smachten. Leuk is ook hoe andere personages die we uit de Divergent reeks kennen ook weer terugkomen. Of er al waren natuurlijk… Het is prima leesvoer en het waard om aan te schaffen. Overigens zullen de losse ebooks voor een fijne prijs worden aangeboden.

<4

four-stars

Tags: , , , , , , , , ,

Divider

4 responses to “Het verhaal van Four (Divergent 0.1 – 0.4) – Veronica Roth

  1. Ik had hetzelfde. Soms leek hij al meer te weten dan de indruk die ik kreeg in de overige boeken. Verder een topboek en vond het ook erg leuk om bepaalde personages hier terug te zien 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.