Het enige echte sprookjeskleurboek – Rachel Cloyne

Geplaatst op 24 mei 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 3 Comments

Het enige echte sprookjeskleurboek – Rachel CloyneHet enige echte sprookjeskleurboek | augustus 2014
ISBN: 9789045317083
Uitgave: Paperback
four-stars

Dit sprookjesachtige kleurboek staat vol met de mooiste scenes uit de bekendste sprookjes: van Assepoester, De kleine zeemeermin en Doornroosje tot Roodkapje, Sneeuwwitje, Belle en het Beest en nog veel en veel meer! Kinderen zullen het fantastisch vinden om de magische kleurplaten in te kleuren en de sprookjes tot leven zien komen.

Kleuren is een rage. Het werkt ontspannend en biedt toch een vorm van creativiteit aan iedereen die wel graag een potlood vasthoud, maar zelf niet het idee heeft iets moois te kunnen maken. Ikzelf blijk toch niet echt een kleurboekfanaat te zijn. Qua kleuren dan. Maar er in bladeren vind ik fantastisch; wat bestaan er toch een mooie platen. En wat zijn sommige mensen er toch goed in om er prachtige kunstwerken van te maken.

Het enige echte sprookjeskleurboek is een van de kleurboeken van BBNC, die ook het enige echte kleurboek voor volwassenen heeft uitgegeven. Eerder recenseerde ik onder andere het 444-dingen om te tekenen boek.

Dit kleurboek is voornamelijk voor kinderen bedoeld en heeft kleurplaten die te maken hebben met – hoe kan het ook anders – sprookjes. Opvallend hierin is dat er al een aantal vlakken gekleurd zijn. Aan de ene kant vind ik dat mooi, want zo zijn de platen zelfs zonder potloden al ware kunstwerkjes op zich, maar aan de andere kant stoort het me bij het kleuren. Ik ben zo een beetje gedwongen bepaalde keuzes qua kleuren te maken om alles een beetje bij elkaar aan te laten sluiten. Daarnaast lukt het me niet om – zelfs met kwalitatief hele goede potloden – een mooi effect te krijgen wat geen afbreuk doet aan, de door de computer gevulde, vlakken.

sprookjes1

De platen zijn gedetailleerd en staan garant voor heel wat uren kleurplezier. Er wordt afgewisseld tussen hele spreads en platen van ‘slechts’ een a4.

sprookjes2

De illustraties zijn dynamisch en absoluut niet stijf. Maar als ik die gekleurde delen zie, dan wil ik eigenlijk niet eens verder kleuren!

sprookjes3

Naast gewoon kleuren, zit er ook een klein zoekspelletje in. Op elke kleurplaat is dit elfje te vinden.

Al met al is Het enige echte sprookjeskleurboek een erg leuk kleurboek voor kinderen en grote kinderen. De kleurplaten zitten vol detail en zijn daarom leuk voor iedereen. Wel vraag ik me af of het slim is geweest dat er al delen gekleurd zijn; dit maakt je potloodkunsten vaak een beetje amateuristisch.

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

3 responses to “Het enige echte sprookjeskleurboek – Rachel Cloyne

  1. Ik ben in dit geval absoluut een groot kind. Ik wil al een tijdje zo’n kleurboek en nu ben ik bijna jarig en wil ik er eentje vragen. Ik denk dat ik ga voor deze, want ik ben echt fan van sprookjes!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.