Heksia

Geplaatst op 10 oktober 2020 door Emmy in Evenement / 1 Comment

Op zondag 4 oktober ben ik samen met vriendinnen – en Lily – naar Heksia geweest. Dit is een evenement in het PreHistorisch Dorp Eindhoven en beloofde dé plek voor heksen om samen te komen. Er zouden standjes zijn, doe-dingen en gewoon een heerlijke sfeer. Het was natuurlijk even spannend of het door de nieuwe coronamaatregelen wel door mocht gaan. Gelukkig wel, want ze hadden als organisatie al maatregelen getroffen met tijdsvakken en verschillende ingangen.

Wij hadden gekozen voor de zondagochtend en iets over half 10 waren we binnen. Het was ondertussen gelukkig ook droog! We hebben eerst een rondje gelopen en zijn daarna wat gaan drinken (het was immers tijd voor Lily’s fruit) en vervolgens kon het shoppen beginnen.

Dit was wat ik uiteindelijk kocht. Ik had geen idee waarmee ik thuis zou komen, maar ik ben er heel blij mee.

Allereerst kocht ik twee theetjes bij Wortel & Cruydt: Sweet pumkin pie en viking thee. Ze klinken allebei heerlijk en hoewel ik heel veel thee heb staan, kon ik deze echt niet laten staan.

Vervolgens kocht ik twee mokken. De witches brew mok wilde ik al heel lang, maar witch please vond ik ook hilarisch. Moest ik gewoon hebben!

De ambrosia kocht ik vooral voor Rob, die vindt dit namelijk heerlijk. En oke, ik vind het ook lekker.

Tot slot was ik totaaaal niet van plan om een beeldje te kopen. Tuurlijk had ik ze gezien in de webshop, maar toch.. duur, is het wel echt mooi? Maar ik zag haar en was verliefd. Ze staat nu te pronken in de kast en past fantastisch bij me, deze lady of the woods.

Ik geniet altijd erg van het PreHistorisch Dorp. Net als in het Archeon vind ik het heerlijk om eventjes in een andere tijd te zijn. Het decor leent zich perfect voor zo’n kleinschalig festival.

Zelf heb ik weinig gemist, maar ik denk dat wanneer het weer wat grootser mag met meer toeschouwers, ik graag meer hekserige activiteiten zou zien. Rituelen, workshops, dingen maken, dingen beleven. Daar zou het zich perfect voor lenen! Dit scheen de eerste keer te zijn én we hadden natuurlijk te maken met heel veel maatregelen (vooral eenrichtingsverkeer en maar x gezelschappen per keer naar binnen). Ik weet zeker dat het alleen maar grootser en mooier kan worden in de toekomst. Ik zou sowieso weer gaan… Inclusief deze blije gup!

Tags: , ,

Divider

One response to “Heksia

  1. Ik vind je aanwinsten nog steeds prachtig. Zeker dat mooie beeld. Daar moet je toch echt geluk mee hebben hé. Elk jaar op FACTS kijken we daar naar maar tot nu toe hebben we er nog nooit één gevonden dat we echt wilden hebben.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.