Heb je genoten van Shadow & Bone op Neflix… lees dan deze boeken!

Geplaatst op 3 juni 2021 door Emmy in Boeken / 1 Comment

Heb jij ook zo genoten van de Shadow & Bone serie op Netflix? Ik vond hem echt heel erg leuk en heb er enorm van genoten. Het zal dan ook echt geen verrassing zijn dat ik je aan wil raden om ook de boeken te lezen, want die zijn ook fantastisch. Ook wil ik een aantal leestips geven van boeken die je misschien ook tof zult vinden.

De ideale leesvolgorde van de Grishaverse

Je hoeft de boeken natuurlijk niet gelezen te hebben om van de serie te genieten. Wil je wel eerst de boeken lezen, dan kan je de serie kijken zodra je Schim & Schaduw hebt gelezen. Er komen weliswaar een aantal personages uit de kraaienduologie langs: List & Leugens hoef je niet perse gelezen te hebben omdat het verhaal zich ervoor afspeelt.

Lees eerst: De Grisha trilogie:

  1. Schim & Schaduw
  2. Dreiging & Duisternis
  3. Val & Verlossing

Lees daarna de kraaien. De series zijn wel echt heel verschillend, dus als je de grisha boeken niet leuk vond, probeer dan de kraaien eens.

  1. List & Leugens
  2. Kraai & Koninkrijk

Daarna ben je pas klaar om de vervolgserie te lezen, want hierin komen beide verhalen samen. Wel echt een aanrader trouwens, want ik vind Nicolai echt fantastisch.

  1. De verminkte koning
  2. Het oordeel van de wolf

Je hebt ook nog een los te lezen boek over de heiligen uit de serie. Deze heb je niet nodig voor het verhaal, maar het is wel erg leuk. Ik heb het dan natuurlijk over het Boek der heiligen.

Leestips

Er zijn nog een aantal boeken dit ik je graag zou willen aanraden als je de serie en boeken van de Grishaverse leuk vond.

De Air Awakens serie van Elise Kova

Deze serie heb ik toegevoegd omdat Alina en Vhalla allebei in een situatie komen waarbij ze moeten leren omgaan met de krachtige magische gaven die ze hebben. Daarnaast is de romance echt fantastisch en heeft het serieuze Avatar the last airbender vibes en daar hou ik van.

air

Studie van Gif van Maria V Snyder

Van Maria zou ik het boodschappenlijstje nog willen lezen. Zij schrijft zo goed en zo toegankelijk! Net als hierboven is deze serie ideaal voor Grishaverse fans. Al is het alleen al om de fantastische relatie tussen Yelena en Valek.

De genadigen – Margaret Owen

De Genadigen heb ik op deze lijst gezet omdat je hier te maken krijgt met allerlei kasten. We volgen de laagste kasten die in contact komen met de hogere. En dat doet me een beetje denken aan hoe men over Grisha denkt, maar ook aan al het gespuis in Ketterdam.

De kleuren van magie van V.E. Schwab

Tja, what’s not to love? De kleuren van magie zit vol met kleurrijke personages en bijzondere krachten. Ik denk dat veel mensen deze serie zullen waarderen, vooral omdat sommige personages net zulke dubbele agenda’s hebben als de kraaien.

Heks & Jager van Shelby Mahurin

Hoewel dit boek mij zelf niet helemaal wist te bekoren, weet ik dat heel veel lezers er weg van zijn. Wil je een Nina / Matthias achtige romance, dan wil je dit boek absoluut niet missen.

Daughter of the pirate king van Tricia Levenseller

Zei er iemand heist?

Welk boek zou jij aanraden aan Grishaverse fans?

Tags: ,

Divider

One response to “Heb je genoten van Shadow & Bone op Neflix… lees dan deze boeken!

  1. Ik moet nog steeds het tweede boek van De Kraaien lezen vooraleer ik aan De verminkte koning kan beginnen. Zelf lijk ik ook meer van De Kraaien dan van De Grisha-serie te houden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.