Harten Sara – Thomas Olde Heuvelt

Geplaatst op 4 november 2013 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Harten Sara – Thomas Olde HeuveltHarten Sara | 14 april 2011
Aantal pagina's: 272
ISBN: 9789024532360
Uitgave: Paperback
Goodreads
two-stars

Sara is negentien jaar en heeft asperger. Ze is een dromer die er grote moeite mee heeft de werkelijkheid en fantasie gescheiden te houden. Sem is een talentvolle illusionist die op een doorbraak wacht en hij is ontzettend verliefd op Sara.
Maar Sara is vooralsnog meer onder de indruk van Beesje, een imaginair wezentje dat dor Sem is bedacht. De rol die Beesje in hun relatie speelt, dwingt beiden een weg te volgen waarvan het eindpunt onzeker is. een weg die bepaald niet zonder gevaren is...

Bestel dit boek op bol.com

Normaal gesproken hou ik wel van vreemde boeken waarin je behoorlijk gemindfucked wordt, maar bij Harten Sara had ik echt letterlijk zoiets van WTF, wat gebeurt hier?, en wist het me niet te pakken. Ik vond het maar een raar boek.

Terwijl vele mensen het echt een super tof boek vinden (en ik snap ook wel waarom), was ik vooral blij dat ik het uit had en me weer kon gaan richten op een boek wat beter in de smaak zal vallen.

Ik vond het concept voor het boek op zich wel aardig. Een autistisch meisje die haar weg naar volwassenheid probeert te vinden, maar eigenlijk dieper haar illusie/fantasiewereld in wordt getrokken. Ik vond het alleen een beetje storend hoe de mens in dit boek in elkaar steekt. Geen hulp voor Sara en alles volgde elkaar een beetje hak op de tak op. Ik miste hierbij het moderne wat Thomas wel in Hex wist neer te zetten. Ik denk dat dit verhaal beter in een andere tijd gepast had.

Voor geen van de karakters liep ik echt warm. Ze bleven van mij ver op afstand en ik vond het dan ook heel moeilijk om me met hen te identificeren. Hierdoor bleef ik als lezer een beetje koelbloedig tegenover alle gebeurtenissen, terwijl ik liever echt helemaal in een verhaal zit.

Wat ik wel leuk vond – en waarvan ik ook vind dat ze het verhaal een extra boost hebben gegeven – is dat er af en toe stuken tussen staan die anders zijn geschreven, zoals een brief of een krantenstuk. Dit maakte het verhaal een stuk gelaagder en ook gemakkelijker om door te komen.

Helaas was Harten Sara dus niks voor mij. Volgende keer beter!

two-stars

Tags: , , , ,

Divider

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.