Harry Potter kleurboeken

Geplaatst op 27 juli 2016 door Emmy in Boeken, DIY, Recensie / 5 Comments

Harry Potter kleurboek voor volwassenen Serie: Kleuren voor volwassenen
Uitgever: BBNC Genres: Doeboek
Uitgave: Paperback
four-stars

hp3

Wat het ook is, als iemand Harry Potter zegt, dan spits ik mijn oren. Want Harry Potter heeft mijn leven veranderd en mijn passie voor lezen aangewakkerd. Ja, wat dat betreft is mijn moeder echt een held. Mijn verzameling Harry Potter-spullen is dan ook behoorlijk omvangrijk. Stickers, funko pops, boeken, sleutelhangers, toverstokken. Je kunt het zo gek niet bedenken. Zo lang ik er maar naar kan kijken ben ik gelukkig. Kan je er ook iets mee doen, dan doe ik een dansje. En dus danste ik door de kamer toen BBNC de Harry Potter kleurboeken naar Nederland haalde. Ik heb het eerste en het derde exemplaar: Het gewone kleurboek voor volwassenen en Magische plekken en personages. (Wonderbaarlijke wezens heb ik nog niet).

hp8

Het zijn mooie en stevige kleurboeken met heldere kleurplaatsen. Variërend tussen losstaande beelden, patronen en grote gedetailleerde platen. Ze zijn allemaal ontzettend herkenbaar, want er is gebruik gemaakt van beelden van de films! Hoe tof ik de oude illustraties ook vind; de films hebben de wereld van Harry Potter echt tot leven gebracht.

hp6

Het papier is goed geschikt voor potlood. Stiften zou ik niet gebruiken, want die drukken denk ik erg snel door. Daarom heb ik een mooie geheime kleurboek tip (niet meer geheim meer): maar kopietjes! Dan hoef je ook niet extra voorzichtig te doen omdat je bang bent dat je iets verknalt.

hp5

Als extra verrassing zitten er achterin hele mooie prenten met foto’s en elementen uit de films. Niet alleen krijg je zo een mooi idee hoe je deze kleurplaten in kan kleuren, het is ook nog eens mooi om naar te kijken. Deze platen zijn van hoge kwaliteit en gedrukt op glimmend papier (de kleurplaten zelf uiteraard niet).

hp4

Sommige kleurplaten zijn over de gehele spread getrokken.

hp2

Het zal dan ook niet als een verrassing komen dat ik ontzettend blij ben met deze pareltjes. Ik heb nog niet in de boeken getekend, omdat ik ze mooi wil houden voor de toekomst. Ik ga mijn eigen tip namelijk toepassen. Zo kan ik de rest van mijn leven (en hopelijk ooit dat van mijn toekomstige kinderen) genieten van kleurplaten in de stijl van mijn favoriete serie. En zeg nou zelf: deze omslagen maken de Harry Potter kleurboeken toch fantastisch mooi?

hp1

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

5 responses to “Harry Potter kleurboeken

  1. Isabelle

    Wat een goed idee! Ik heb zelf het eerste kleurboek en ben aan een tekening begonnen maar vind het zo zonde haha. Wat ergens natuurlijk onzin is want daar heb je hem toch voor..,

  2. Ze zijn zo leuk!
    Ik heb ze ook al vaak in boekenwinkels gezien, en sta er altijd door te bladeren.
    Ik maak ook altijd kopie van kleurboeken/platen die ik mooi vind, als ik het dan verpest is het boek nog mooi xD

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.