Goud

Geplaatst op 26 oktober 2011 door Emmy in Spiritueel / 0 Comments

Als klein meisje vond ik goud helemaal te gek. Mijn oma noemde mijn haar altijd goud en ik droeg een gouden kettinkje met een konijntje eraan. Later veranderde dit in een ankh. Tot ik opeens klaar was met deze kleur. Het was tijd voor zilver, maar dat komt later.
Wellicht was het tijd om naar mijn gevoel te luisteren, en begin ik daarom zilver te prefereren. Maar meer over zilver kwam later, zoals ik al zei. Vandaag is het een dag van goud.
Het is de symbolische kleur van de zon en wordt gezien als het meest waardevolle. De eerste plaats krijgt altijd goud. Toch vind ik dit eigenlijk een beetje oneerlijk… Wat is er mis met de andere kleuren? Is er op kleur gekozen of is er op materiaalwaarde gekozen? Hoe het ook zei, de kleur straalt rijkdom uit, en succes. Het is een mannelijke kleur, net zoals dat de zon wordt gelinkt aan het mannelijke. Persoonlijk vind ik het ook een heel stevige kleur, heel compact, alsof je het bijna vast kan houden. Mannelijke energie vind ik ook compacter, dus wat dat betreft is het een perfect match.
Het is een warme kleur die kracht uitstraalt en warmte. Vooral warmte, daarom zie je juist in de wintermaanden dat er veel goud tevoorschijn wordt gehaald. Gouden kaarsen, gouden ballen in de kerstboom, gouden schalen… Alles om het maar een beetje gezellig, knus en warm te maken thuis terwijl buiten de ijspegels aan het dak hangen.
Goud wordt geassocieerd met rijkdom en het is de belangrijkste kleur van de zon en haar Goden. Het is een zeer krachtig kleur met een duidelijke richting. Zondag en de planeet Mercurius behoren bij goud en in de magie staat hij voor ambities op lange termijn, mannelijke kracht, voorspoed, promotie, gezondheid, beroemdheid, succes, fortuin, waardering, veiligheid, humor, erkenning, hebzucht, zonnig en een lang leven.
Eén en al lof over goud dus… heel sneaky wordt er even ‘hebzucht’ tussen gepropt, tussen al die positieve dingen. Ja, goud kan hebzucht oproepen.. Want als je een goudstuk hebt, wil je er al snel meer meer meer. Maar dat hoeft toch niet? Ik denk dat dit te maken heeft met de mannelijke energie. Dit bedoel ik niet negatief, maar mannelijke energie jaagt graag en is trots. Die twee eigenschappen kunnen zeker de weg naar hebzucht creëren.
Eigenlijk is het meeste wat ik zelf over goud vind wel ongeveer hetzelfde met wat andere mensen er van vinden en waar men al die leuke lijstjes van heeft gemaakt… Dat blijkt maar weer dat die algemeenheid die men opschrijft toch geen onzin is.. die is er niet zomaar. Natuurlijk heeft niet elk lijstje gelijk, maar het mannelijke zonnige goud, tja, die mening deel ik.

Bewaren

Tags: , ,

Divider

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.