Gods of Olympus – TAG

Geplaatst op 10 mei 2015 door Emmy in TAG / 4 Comments

Volgens mij kwam ik deze tag tegen bij Joost en besloot ik meteen dat ik hem ook wilde invullen. Maanden later hoorde ik opeens een klein stemmetje vanuit mijn concepten roepen. ‘Hallo, Emmy. Vul mij nou eens in!’. Ok. Dus haalde ik die oude Griekse Goden onder het stof vandaan en besloot ik de taf eens in te vullen.

1. Zeus: Noem je favoriete fictieve leider, goed of slecht?
Ik heb altijd een beetje een haat-liefdes verhouding met leiders, geloof ik. Ze zijn of mega goed of kei slecht. Ik kies dan maar voor Jon Snow, want ik denk dat hij een hele goede leider is.

2. Hera: Wie zijn je favoriete fictieve ouders?
Ik beschreef dit onlangs in de familie tag, maar als ik dan een bestaand paar moet kiezen, dan ga ik voor Molly en Arthur Wemel. Er zit zo veel warmte in dat gezin. En het haar heb ik al.

3. Demeter: Welk fictief eten zou jij nou uit willen proberen?
Alles waar chocolade in zit. En taart. Chocokikkers?

4. Poseidon: Noem je een boek waar water centraal staat, bijvoorbeeld in de setting of het plot.
Overstroomd van Eva Moraal. Erg goed boek, overigens. De nieuwe uitgave is ook erg tof.

5. Dionysus: Met welk fictieve karakter zou jij nou een feestje mee willen vieren?
Hehe, heb je even? Allereerst huur ik een kasteel af en nodig ik al mijn blog vriendjes en vriendinnetjes uit. Van te voren vraag ik hen om hun favoriete fictieve personages, en die mogen dan allemaal komen. Maar ik wil wel dat ik dan als eerste taart krijg. En er is een BBQ.

6. Apollo: Noem een goed debuutboek van een auteur of een eerste boek in een serie die je geweldig vond.
Ik ben onlangs erg positief geweest over een aantal boeken, maar Throne of Glass wist mij destijds helemaal omver te blazen.

7. Artemis: Wie is je favoriete fictieve vrouwelijke heldin?
Oh.. dit zijn er veel. Celeana, Yelena, Alina, Mare, Kelsea, Opal, Scarlet, Diana… Ik hou van sterke vrouwelijke karakters die ook zonder een man de boel kunnen redden (maar vaak wel een hottie aan hun zijde krijgen). God, ik klink net als Sailor Moon.

8. Athena: Noem een wijs personage.
Dumbledore, Gandalf, Nicolas Flamel… Oftewel alle wijze oude knakkers die een mentorrol vervullen. Maar Dumbledore blijft de tofste.

9. Hermes: Als je naar een fictieve wereld zou gaan, welke zou dat dan zijn?
Lees fandompalooza. Eerst haal ik Castiel op uit Supernatural en dan gaan we chillen op Hogwarts. Je weet toch.

10. Hephaestus: Als je elk fictief apparaat (zoals een wapen) kon maken, wat zou dat zijn?
Een toverstok. Want I’ve got the magic.

11. Ares: Wat is je favoriete fictieve gevecht?
Ik hou wel van epische strijden. Ik hou heel erg van de gevechten uit The Lord of the Rings, maar ik vind het ook heel interessant als een personage een strijd met zichzelf voert. Ik kan alleen even geen mooi voorbeeld verzinnen. Snape? Die misschien. Oh.. wat een gebroken man.

12. Aphrodite: Wat is je favoriete ship/koppel?
Oh.. Cammy in fandompalooza. In echte boeken? Tss… Eh.. Ik weet het niet zo goed.. Ik ship heel veel. Ik ship Arlina en Nicolai, ik ship Hermelien en Ron, ik ship Luna en Neville, ik ship  Magnus en Alec.. Ik ship Cass en Dean (+ Emmy).. Ik ship… Ja, bij elke serie zit wel een ship. Niet dat al die personages altijd bij elkaar komen. Cammy wint.

13. Hades: Als je tegen Hades zou strijden om een fictief karakter uit de dood te laten wekken, wie zou dat dan zijn?
Een personage dat voor mij kan strijden? Oberyn Martell. Sexy beast.

14. Als je een Griekse god van iets zou kunnen zijn, wat zou het dan zijn en zou dit bij je persoonlijkheid passen?
Ik denk dat ik een uitermate goede Godin van de chocolade zou zijn, ik eet het immers graag. Of de godin van het uitstelgedrag.

Ik tag sowieso Esmee, want zij houdt van deze tag. En daarnaast de dames van BookNuts, want ook daar zitten Percy-fans tussen.

Tags: ,

Divider

4 responses to “Gods of Olympus – TAG

  1. Roos van Lunsen

    PERCY JACKSON!!! <3
    Love it. Leuk gedaan. Hoewel ik wel geloof dat je vraag 13 verkeerd gelezen hebt. Maar acht, super leuk om te lezen. Heb er van genoten, dankje.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.