Ghost Whisperer

Geplaatst op 7 november 2012 door Emmy in Recensie, TV serie / 0 Comments

De afgelopen maanden heb ik de serie Ghost Whisperer opnieuw gekeken omdat ik deze serie nooit in z’n geheel heb gezien en toch altijd nieuwsgierig was naar het gehele verhaal. Terwijl ik de serie keek herkende ik nog wel afleveringen die ik eerder op de televisie had gezien, maar toch was het merendeel ‘nieuw’ voor mij.
Ghost Whisperer verteld het verhaal van Melinda Gordon, een jonge, netgetrouwde vrouw die zojuist een antiekwinkeltje heeft geopend in het stadje Grandview. Samen met haar man Jim, die als ambulancemedewerker werkt, heeft ze een groot geheim; ze kan namelijk geesten zien. Haar taak is om die geesten, die aard gebonden zijn en vaak nog iets af te handelen hebben, te begeleiden en naar het licht te brengen.
De serie kent maar vijf seizoenen waarin er een heleboel gebeurd en wat ik allemaal niet ga verklappen, want het is juist leuk als je niet teveel spoilers weet (vind ik dan!).
Hoewel ik me soms enorm erger aan Melinda (kijk mij eens mooi zijn, zo nu en dan) is het een heel fijne serie die genoeg kent: drama, romantiek, spanning en het paranormale. Melinda geeft een kijkje in de keuken hoe zoiets zou kunnen zijn; het hebben van een gave die niet iedereen erkent.
Hoewel de basis van elke aflevering meestal een geest is, zijn de aflevering lekker variërend en lopen er allerlei plotlijnen door. Dit maakt het geschikt om zo nu en dan een aflevering apart te kijken, maar ook gewoon als serie. Als er iets voortborduurt op een (oudere) plotlijn, komt er altijd wel wat informatie vooraf.
De serie kent een grote hoeveel verschillende karakters die allemaal moeten leren omgaan met de gedachte dat de overledenen nog altijd onder ons kunnen zijn. Hoewel het relatief veel moorden en verschrikkelijke gebeurtenissen voor een stadje zijn, is het niet te ongeloofwaardig geworden.
Wat ik zelf nog een heel groot pluspunt vind is dat het er allemaal realistisch is opgezet. Geen magische sparkles of enorm gevleugelde engelen. De geesten zien er heel normaal uit, menselijk, zoals het bij deze serie hoort.
Al met al is dit een heel geschikte serie voor iedereen die van bovennatuurlijke verhalen houdt en het een keer wat ‘echter’ wil hebben. Daarnaast zullen fans van spannende en dramaseries hier ook van smullen.
Heb je helemaal niks met geesten? Dan kan je denk ik beter een andere serie opzoeken. 

Bewaren

Tags:

Divider

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.