Gebroken (Slated #2) – Teri Terry

Geplaatst op 5 juli 2019 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Gebroken (Slated #2) – Teri TerryGebroken door Teri Terry
Ook door deze auteur: Gewist
Serie: Slated #2
Andere boeken in deze serie: Gewist
Uitgever: Imagine | Juni 2019
Genres: Young Adult, Sciencefiction, Dystopia
Aantal pagina's: 448
ISBN: 9789463334600
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Ik zou door moeten zijn na wat ik gisteren deed: vernietigd door de chip die ze in mijn hoofd aanbrachten toen ik werd Gewist.
Kyla hoort zich niets te herinneren van voordat ze werd Gewist. Maar de duistere geheimen uit haar verleden zitten nog ergens diep in haar verstopt. Als haar oude en nieuwe leven zich met elkaar vermengen, raakt ze verstrikt in een levensgevaarlijke strijd tegen de Hoeders - zonder enig idee wie ze wel en niet kan vertrouwen. Ondertussen heeft ze maar één echte missie: Ben vinden.
In dit aangrijpende vervolg op Gewist dwingt een charismatische maar gevaarlijke man uit haar verleden Kyla een keuze te maken.

Een van de grote verrassingen van dit jaar was Teri Terry. Met Gewist wist zij heel veel indruk op mij achter te laten. Ik was dan ook heel erg benieuwd naar het vervolg, Gebroken. Ik had namelijk vernomen dat deze serie per boek beter zou worden en dat het superspannend zou zijn.

Kyla is gewist en zou zich niets moeten herinneren van haar vroegere leven. Dat doet ze echter wel. Daarnaast is ze ook nog eens gewist terwijl ze al boven de toegestane leeftijd was. Nu raakt ze verstikt in een levensgevaarlijke strijd tegen de Hoeders. Ze heeft vragen, maar is vooral op zoek naar haar vriend Ben, die spoorloos lijkt te zijn verdwenen.

Gebroken was weer net zo spannend en meeslepend als het eerste deel. Net als Kyla ben je op zoek naar antwoorden. Er is nog heel veel onduidelijk, maar Teri Terry weet er in te slagen om het plot degelijk te houden, zonder gaten of onlogische gebeurtenissen. Wat mij betreft heeft ze met dit boek weer bewezen dat ze een dijk van een dystopian heeft neergezet. Een van de meest overtuigende en goed doordachte verhalen binnen het genre. Het zit degelijk in elkaar met overtuigende personages.

Kyla is interessant. Je vraagt je als lezer echt af wat haar in hemelsnaam is overkomen en wat haar rol in het geheel is. In Gebroken wordt ze gedwongen te luisteren naar een charismatische persoon en ik ben blij dat ze durfde te twijfelen en haar eigen plan trok. Dit maakte het boek onvoorspelbaar en spannend. Misschien zelfs een tikkeltje verslavend, waar ik de vlotte schrijfstijl deels de schuld aan kan geven.

Het tempo lag lekker hoog, waardoor mijn aandacht geen moment verslapte. Dit boek heeft zeker geen last van het tweede boek syndroom: het werkt heel erg goed en dit boek loopt echt aan naar een zinderende ontknoping. Tuurlijk staat de ontwikkeling van Kyla als karakter centraal in dit boek, toch gebeuren er genoeg andere zaken om het spannend van begin tot eind te houden. Haar zoektocht naar zichzelf en wie ze is vond ik verslavend om te volgen en ik kan niet wachten om deel drie te kunnen lezen.

Gebroken zit goed in elkaar, is spannend en bovenal verslavend!

Ben je op zoek naar een trilogie die heel degelijk is uitgewerkt en terecht tot de toppers binnen het genre hoort? Wil je een fantastisch uitgewerkt hoofdpersoon en een verslavende spanning? Dat is dit wat voor jou. Gebroken, het tweede deel, was een grote achtbaan.

four-stars

Tags: , , ,

Divider

One response to “Gebroken (Slated #2) – Teri Terry

  1. Andrea

    Ik vond deel 1 ook supergoed. Ik vond het jammer dat ik 2 maanden moest wachten op deel 2, maar nu wacht ik toch maar een paar weken met deel 2 lezen, zodat ik daarna snel verder kan met deel 3 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.