Forever – Magie Stiefvater

Geplaatst op 14 juni 2013 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Forever – Magie StiefvaterForever Serie: The Wolves of Mercy Falls #3
Andere boeken in deze serie: Huiver
| 1 juli 2011
Aantal pagina's: 496
ISBN: 1407121111
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Sam has always loved Grace. As a wolf, he watched her from afar. As a boy, he held her in his arms.

Now facing the possibility of a life without her, he will do anything to keep her safe. Even if it means facing his demons. Even if it risks everything he has.

Anything, as long as their love can survive...

Toen ik doorkreeg dat de bieb, Forever, het laatste deel uit deze trilogie niet had, voelde ik mezelf een beetje droevig, want ik wilde zo graag verder lezen. Op de boekenfacebook en andere boekenblogs las ik steeds vaker over Awesomebooks en op een gegeven moment zat ik op school en begon het te kriebelen.. Wat als…? Ja dus, ik had ze besteld.. De hele trilogie voor wel €9,06. De eerste twee delen zijn meteen in mijn nieuwe kast gezet, maar de derde moest natuurlijk zo snel mogelijk gelezen worden!

Ik moet zeggen dat ik Cole en Isabel weer erg sterk vond overkomen. Cole was zelfs een minder grote klootzak en ik kreeg eindelijk een beetje respect voor hem. Ook hier was helaas weer het geval dat zowel Grace als Sam een beetje oppervlakkig bleven, en dat vond ik jammer.

Op zich gebeurd er niet heel erg veel in Forever en ik vond de spanning ook niet heel erg hoog, maar het was weer aangenaam om over te lezen. Hoewel – ik ga geen spoilers geven – ik het einde wel erg abrupt vond.

Het beste deel uit de serie blijft voor mij deel 1, maar ik vond dit in het geheel een erg leuke serie. Weerwolven vind ik erg interessant en Maggie heeft ze neergezet met een boeiende twist. Hoe Cole in dit deel weer verder gaat met het vinden van een medicijn vind ik heel erg goed gevonden, maar had nog beter uitgewerkt kunnen worden. Bijna 500 pagina’s is best veel voor relatief weinig gebeurtenissen.

Maar verder mag ik niet klagen hoor, want ik heb heel wat trilogieën gelezen waarbij het laatste deel echt ruk was, en dat is deze zeker niet. Hij is dan wat oppervlakkiger dan deel 1, maar het is zeker vermakelijk.

Oh en de cover alleen al zorgt er voor dat ik van dit boek ben gaan houden. Echt wauw. Ik heb hem zelfs met een grote grijns onder de neus van mijn vriend gehouden met de woorden ‘Mooie cover he?’. Haha en dat doe ik niet snel! De cover past ook erg goed bij de sfeer van het verhaal vind ik.

Maggie heeft met deze drie mooie boeken laten zien dat ze een sprookjesachtige wereld kan creëren die vol romantiek en mysterie zitten. Ik kan niet wachten om meer van haar te lezen, maar eerst ga ik verder in Wings!

 

four-stars

Tags:

Divider

2 responses to “Forever – Magie Stiefvater

  1. Aaah, waarom lukt het me maar niet om in deze serie te beginnen. Ik heb verdorie de omnibus dus kan in een ruk doorlezen. Zal me er binnenkort toch maar eens toe aanzetten. Sluit ik mezelf gewoon op met dit boek 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.