Film: city of bones

Geplaatst op 27 augustus 2013 door Emmy in Film / 8 Comments

Titel: Mortal Instruments; City of Bones
Regisseur: Harald Zwart
Cast: Lily Collins, Jamie Campbell Bower, Lena Headey, Jonathan Rhys Meyers
Duur: ±130 minuten
Waardering: ★★★★✫

Clary Fray (Lily Collins) is een normaal meisje uit New York, totdat haar moeder wordt aangevallen door een demon en ze getuige is van een moord door een groep jongeren. Tot haar grote frustratie lijkt verder niemand van haar vrienden het te kunnen zien.

De groep noemt zichzelf schaduwjagers, strijders die hun leven geven in de strijd tegen demonen. Op de een of andere manier voelt zich Clary zich tot de groep aangetrokken en stapt ze een wereld binnen waarin ze voor het eerst de waarheid achter haar familie ontdekt.

Naast Lily Collins zijn er ook hoofdrollen weggelegd voor Lena Headey en Jonathan Rhys Meyers. De film is gebaseerd op het eerste deel van een zesdelige serie boeken: The Mortal Instruments. Het eerste deel City of Bones is gepubliceerd in 2007 en het laatste deel verschijnt in 2014. (pathé)

Ik ben afgelopen zondagavond geweest en ook al zijn we zeiknat geregend, het was het waard! Ten eerste wist mijn vriend kaartjes te winnen, omdat hij een beetje moe werd van mijn gezeur geloof ik, en konden we er dus gratis naartoe. En ten tweede viel de film me alles mee!

The Mortal Instruments is zo’n serie waar ik ontzettend van geniet tijdens het lezen en wat een bijzondere wereld schept naast het onze. Toen ik maanden terug las dat er een film van zou komen was ik echt heel erg benieuwd, maar ik geef het toe, ik was een beetje teleurgesteld toen de cast bekend werd… Bijna geen van de personages had dan ook maar iets weg van hoe ze er in mijn hoofd uitzagen! Clary moest van mij echt rood haar hebben en niet bruin met een rood gloedje en tja, ik van Jamie in de rol van Jace nou niet echt aantrekkelijk (sorry fangirls). Hierdoor was ik toch een beetje huiverig en zeker na het zien van Beautiful Creatures was ik bang dat ook deze film erg tegen zou vallen.

Hoewel ik de karakters (op een paar na) nog steeds niet overeen vind komen met mijn verbeelding, vond ik het acteerwerk wel goed gedaan. Aiden Turner (Luke) is een van mijn favo acteurs, dus dat hij meedeed, vond ik absoluut geen straf en ook Magnus vond ik duidelijk overkomen (al kwam hij wel erg weinig voor!) Acterend van ik Jace beter dan dat ik verwacht had, al vind ik hem nog steeds niet aantrekkelijk.. Haha

En dan de vormgeving! Daar werd ik echt blij van… Er zitten in de boeken natuurlijk zo veel voorwerpen en plaatsen die tot de verbeelding spreken dat het altijd afwachten is hoe de filmmakers deze interpreteren.. Maar ik vond ze erg geslaagd! Wel jammer dat de Saraphblades geen naam kregen, maar de stele en de zweep van Isabelle maakte heel veel goed. Ook de runen vond ik erg leuk gedaan.

Ja. Ik ben er blij mee, want het was in mijn geval beter dan ik had verwacht. Ik raad iedereen dan ook aan om snel naar de bios te gaan, want dit is zo’n film die je niet wilt missen!

 

Tags:

Divider

8 responses to “Film: city of bones

  1. Gaaf dat je er zo enthousiast over bent 😀 Ik ben echt bang om te film te gaan kijken, haha, omdat ik denk dat ‘ie zoveel slechter is dan het boek.

    Maar je hebt me goede hoop gegeven 😀

    • Ik ben ook altijd heel erg huiverig over boekverfilmingen… Maar ik weet ondertussen dat je ze een soort van los moet zien (en het boek blijft altijd beter).

  2. Ik ben het helemaal met je eens, Jamie is geen Jace. Ik heb de film nog niet gezien en kan dan ook niet oordelen over zijn acteerwerk, wat vast goed is want Cassandra Clare vond hem de Jace die zij voor ogen had, maar ik vind hem ook niet aantrekkelijk. Voor mij was Alex Pettyfer de aangewezen persoon om Jace te spelen.
    Maar dat zal me er niet van weerhouden de film te gaan kijken!

  3. Ik heb de film echt 2x moeten kijken. De eerste keer zat ik alleen maar “dit komt niet voor in t boek” “en dit is ook anders” etc. Vind Jace idd ook niet echt zoals ik hem me had voorgesteld (en alec is juist veel knapper) Maar uiteindelijk wen je er wel aan haha 😛

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.