Fandom kleurboeken

Geplaatst op 3 september 2020 door Emmy in Boeken, DIY / 3 Comments

Om nu te zeggen dat ik vet graag kleurplaten kleur: neuh. (ik teken liever alles zelf.) Maar ik heb wel een enorme zwak voor mooi plaatjes, dus heb ik de afgelopen paar jaren een aantal kleurboeken verzameld bij een aantal toffe fandoms. Denk hierbij aan Sarah J Maas, The Mortal Instruments, Harry Potter en Supernatural. Vandaag wilde ik jullie deze graag even laten zien.

Kleuren voor volwassenen is super hip en daar hebben uitgevers natuurlijk handig op ingespeeld. Zelf ik als niet-kleurder wilde ze gewoon hebben om te kijken naar mooie plaatjes.

Ik heb verschillende kleurboeken van Harry Potter. Achterin vind je foto’s als voorbeeld. er is geen gebruik gemaakt van fanart, waardoor de afbeeldingen uit de film lijken te komen en ook constant van dezelfde kwaliteit zijn.

Ik heb ook een supernatural kleurboek en die vind ik ook heel mooi. Op de kaft zie je de schaduw van de engel goed: veel mensen missen dit op de echte foto. Het binnenwerk ziet er ook prima uit en ook hier zitten achterin foto’s.

Ik heb ook een kleurboek van Throne of Glass. Deze is natuurlijk wel gevuld met fanart. Er hebben verschillende illustratoren meegewerkt aan het boek en dat zie je wel: niet alle stijlen spreken me evenveel aan. En dat is oke. Wat ik wel echt heel leuk vind aan dit boek is dat er precies bijstaat welke scene er is getekend!

Ik heb ook het kleurboek van A court of thorns and roses weten te bemachtigen. Vet blij mee, want hij schijnt nu echt DUUR te zijn. Ook in dit boek verschillende stijlen, maar wel erg mooi allemaal.

Tot slot heb ik een kleurboek van The Mortal Instruments. Ook deeze is gemaakt van fanart, maar wel maar één artiest geloof ik. De tekeningen bevatten wat minder details, dus het mooiste is als je losgaat met verschillende tinten in plaats van vlakke kleuren.

Als ik de kleurboeken weer zie heb ik wel meteen zin om te kleuren. Helaas is het zelfde dat de boeken geschikt zijn voor alcoholstiften. Ze kopiëren kan een optie zijn, want dan kan ik ook meteen de angst loslaten dat ik het zou verprutsen.

Kleurboeken bestellen? Dat kan hier!

Weet jij nog een mooi fandom kleurboek?

Tags: ,

Divider

3 responses to “Fandom kleurboeken

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.