Everneath (Everneath #1) – Brodi Ashton

Geplaatst op 13 februari 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 5 Comments

Everneath (Everneath #1) – Brodi AshtonEverneath Serie: Everneath #1
| 2 augustus 2012
Aantal pagina's: 384
ISBN: 9780857074591
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Nikki Beckett has just returned from the Everneath to a family who doesn’t know where she’s been, a boyfriend who doesn’t know why she left and old friends who think she’s an addict. But Nikki doesn’t have time to answer questions. She only has six months before the tunnels of the Everneath come for her again. Six months for goodbyes she’ll never be able to say out loud. Six months to find redemption, if it exists.

But then Nikki discovers that she didn’t return to the surface alone. Cole, the Everliving who lured her into the Everneath followed her as is determined to make sure Nikki returns to the Everneath with him, but this time as his queen. Nikki soon realises that Cole will stop at nothing to convince her to rule with him, putting everyone she loves, especially her boyfriend Jack, in grave danger.

Together, Nikki and Jack search for answers in ancient myths and from mysterious characters, hoping to find a loophole for Nikki to escape her fate. And they do. Killing an Everliving can’t be that hard, can it?

Zodra je Everneath openslaat weet je dat Brodi Ashton met haar debuut een aparte draai heeft gegeven aan de mythe van Persephone en Hades en dat de hoofdpersoon daar maar al te goed van bewust is. Aan het begin voel je een zekere verwarring; er is iets met Nikki gebeurd waardoor ze pas sinds kort terug is in haar normale situatie, maar er staat ook iets te komen wat haar leven weer compleet op z’n kop zal zetten.

Langzaam maar zeker leer je Nikki kennen en het leven wat ze als normaal 16-jarig meisje had voordat ze Everneath werd in gesleurd. Maar ook leer je haar kennen na het incident, waarbij ze haar leven probeert op te pakken én probeert te voorkomen dat ze weer wordt meegesleurd. Daarbij brengt ze haar vriendje Jack in gevaar. En daarnaast heb je ook nog Cole, die haar heeft meegesleurd en perse met haar wil heersen over Everneath.

Als je denkt dat dit de ingrediënten zijn voor een vrij standaard liefdesverhaal met een grote driehoek, dan heb je het mis. Het verhaal draait vooral om hoe Nikki Jack’s liefde weer voor zich wint en zichzelf als het ware weer op de been krijgt. Dit vond ik erg mooi beschreven en zeker het einde zal menig lezer verbazen.

In het verhaal zit de mythe van Persephone verwerkt, die we ondertussen in wel meer YA terugzien. Maar wat ik daarbij zo leuk vind is dat Nikki zelf ook bezig is met onderzoek naar deze legenden en hoe deze in relatie staan met Everneath. Door middel van een essay dat ze schrijft voor school komt ze achter kennis die ze nodig heeft om haar situatie te begrijpen en dit vond ik erg natuurlijk overkomen.

In het verhaal wordt veel gesprongen qua tijd, dit vond ik af en toe best vervelend. Ik kreeg namelijk de indruk dat ik daardoor niet heel goed kon hechten aan de personages, maar ook bepaalde gebeurtenissen maar met moeite een plaats kon geven. Af en toe voelde het verhaal daardoor niet zo vloeiend aan. Toch heeft het verhaal voldoende elementen om interessant te blijven.

Over het algemeen heeft Everneath geen heel erg vernieuwende setting, maar is het wel op een eigenzinnige manier verteld. Dit maakt het een opvaller in het YA aanbod en zeker een aanrader voor iedereen die van paranormal romance en mythologie houdt. Ook fijn is dat niet alles over de top is; het verhaal voelt erg kloppend. Ik heb er van genoten!

 

four-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

5 responses to “Everneath (Everneath #1) – Brodi Ashton

  1. Deze heb ik ook nog op mijn TBR stapel liggen en ik krijg nu helemaal zin om hem te gaan lezen. Fijn om te horen dat de hoofdpersoon zich ook gaat verdiepen in de legende, dat is iets wat ik regelmatig mis in dergelijke boeken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.