Even snel herlezen voordat het nieuwe deel verschijnt…

Geplaatst op 5 februari 2024 door Emmy in Boeken / 0 Comments

Ik had niet perse de ambitie om de Crescent City boeken te herlezen voordat House of flame and shadow zou verschijnen. Ik vond de boeken erg tof, maar ik herinnerde me ook veel worstelingen om door de infodumps heen te komen.

Toch, naarmate ik verder kwam in de ACOTAR serie en ik meer met vriendinnen ging kletsen over wat de verwachtingen in het nieuwe boek waren, besloot ik om mezelf niet te beperken tot een samenvatting. Ik kreeg namelijk de indruk dat er overal zo veel broodkruimels verstopt waren. Dingen die ik in de andere boeken ook was vergeten. Dus nam ik me voor 1 en 2 toch te herlezen. En dat heb ik gedaan. Ik kan het iedereen aanraden.

Niet alleen was alles een stuk logischer, er vielen ook veel meer dingen op die ik eerder niet zag. plots was ik zelf ook in staat om meer verbanden te vinden en vormden zo mijn eigen theorieën zich in mijn hoofd. En daar genoot ik van. Ik weet niet hoeveel foto’s en quotes ik heb doorgestuurd de afgelopen paar weken, maar het waren er veel.

Normaal ben ik niet zo van het herlezen voor een nieuw deel. Ik wil gewoon door en ik wil ook nieuwe dingen lezen. Maar bij dit soort complexe fantasyboeken – waar er veel sprake is van lore en worldbuilding – ontkom je er eigenlijk niet aan. Anders mis je dingen.

Had ik eigenlijk TOG ook willen herlezen? Ja, misschien wel. Want ik weet zeker dat ik dan ook allemaal aanknopingspunten had gevonden. Maar het was simpelweg niet haalbaar.

Het was ontzettend fijn om te herlezen. Ik beleefde bepaalde dingen nu anders, wetende wat er ging gebeuren. Meningen over personages veranderde, vergeten plotlijntjes kwamen weer omhoog en de hartverscheurende gebeurtenissen deden misschien wel meer pijn dan eerst.

Nu de wereld me al bekend was, kon ik nog meer genieten van alle details. Details die me ook veel meer opvielen. En daardoor voelde deze reread als een comfort read. Ik wilde even een maand – bijna – niks anders dan de boeken van Sarah J Maas.

Mocht je de boeken nog niet opnieuw gelezen hebben, dan raad ik dat echt aan om te doen. Want WOW.

Tags: , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.