Eve & Adam – Michael Grant & Katherine Applegate

Geplaatst op 26 december 2013 door Emmy in Boeken, Recensie / 3 Comments

Eve & Adam  – Michael Grant & Katherine ApplegateEve & Adam Serie: Eve & Adam #1
| 26 september 2013
Aantal pagina's: 272
ISBN: 9789000321056
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Creëer de jongen van je dromen.
Dat is de speciale opdracht die Eve krijgt in deze roman.

Middel: een hightech ontwerpprogramma in het lab van haar moeder.
Eve creëert Adam.

En hij zal perfect zijn toch?

Bestel dit boek op bol.com

Toen ik de optie kreeg om Eve & Adam te lezen, had ik de keus al snel gemaakt. Ik hoorde namelijk zo ontzettend veel goede dingen over dit boek, dat ik erg nieuwsgierig was geworden. Ook omdat Michael Grant me helemaal in de ban heeft gekregen met de Gone serie natuurlijk. Dit boek – wat hij geschreven heeft met zijn vrouw – klonk me als muziek in de oren.

Hoewel het verhaal niet heel diep gaat, ontbreekt het absoluut niet aan de snelheid. Echt, ik ben door dit boek heen gevlogen! En ook al was het geen heel dik boek en ging het zo snel, toch had ik het gevoel dat ik de personages goed leerde kennen.

Het wisselende perspectief, wat Grant ook gebruikt in de Gone serie, is weer terug, en ik heb bij de eerste wisseling nog gehad dat ik het even had gemist en opeens erg verward was… Gelukkig had ik het nog op tijd door!

Wat ik zo bijzonder vind aan dit verhaal is dat er een serieus vraagstuk aan de kaak wordt gesteld die heel erg actueel is. Daarbij word je als lezer ook gemakkelijk meegenomen in de conclusie van de personages, waardoor ik zelf erg verrast werd door de wendingen. Ik hou daar wel van, als een verhaal me weet te verrassen.
Ook het feit dat Grant er voor durft te kiezen om een niet zo voor de hand liggende keuze te geven vind ik erg prettig. Ik bedoel, er zijn al genoeg perfecte personages toch?

Ik moet zeggen dat ik eerst een beetje bang was dat de focus echt alleen op Eve en het scheppen van Adam zou liggen, maar gelukkig valt dit heel erg mee. Ik vond dat het verhaal daardoor een luchtigheid kreeg die het echt heel fijn maakte om te lezen, ook al is het achterliggende thema niet helemaal tof.

Ik was dan ook heel erg blij verrast door Eve & Adam en ik hoop heel erg dat de novella ook uitgegeven gaat worden. Dit is zeker een aanrader voor heel veel mensen, ook als je van dystopische verhalen houdt, want daar komen ook zeker elementen van terug.

En de cover.. De cover is een plaatje. Ik wil Van Goor dan ook graag bedanken voor dit boek!

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

3 responses to “Eve & Adam – Michael Grant & Katherine Applegate

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.