Erebos – Ursula Poznanski

Geplaatst op 11 december 2013 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Erebos – Ursula PoznanskiErebos | 15 september 2011
Aantal pagina's: 485
ISBN: 9789047703730
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Wat gebeurt er als de grens tussen de virtuele en de echte werkelijkheid vervaagt?

Op een Londense school gaat de illegale versie van een nieuwe, verslavende game van hand tot hand. Iedereen wil Erebos spelen - maar wie eraan begint, krijgt maar één kans: zodra je je niet aan de regels houdt of weigert een opdracht uit te voeren, word je eruit geknikkerd en kan je nooit meer inloggen.

Ook Nick weet zijn handen op de game te leggen en komt terecht in de virtuele wereld van Erebos. Al gauw is er hij niet meer uit los te rukken, tot hij de opdracht krijgt iemand te doden. Hij weigert en wordt genadeloos uit het spel gegooid. Als zijn beste vriend vervolgens een ernstig ongeluk krijgt, realiseert Nick zich dat Erebos niet langer alleen een game is - het is angstaanjagende werkelijkheid.

Erebos krijgt je net zo stevig te pakken als de game - je kan je niet meer eruit losrukken.

Bestel dit boek op bol.com

Na het lezen van Saeculum, was ik ontzettend benieuwd geworden naar de andere boeken van Usrula Poznanski, dus besloot ik meteen het boek Erebos te lenen van de bieb. Ik wist dat Erebos een soort van onderwereld god was, maar verder heb ik de achterkant niet eens zo gelezen. ‘Een game’ was voor mij al voldoende om vol verwachting in dit boek te duiken. 
 
Het koste me een paar hoofdstukken voordat ik daadwerkelijk in het verhaal zat, maar toen vloog ik er echt doorheen. Net zoals bij Saeculum speelt er een ‘nerdy’ hobby de hoofdrol, wat ik zelf juist ontzettend leuk vind. En daarnaast lukt het Poznanski meteen om een belangrijk maatschappelijk probleem aan te kaarten: verslaving van games. Hoe vaak hoor je het immers niet dat jongeren zich terugtrekken in werelden als World of Warcraft, maar dan ook echt in het extreem. 
 
Als liefhebber van rollenspellen vond ik het erg leuk om een speler te volgen op zijn queste. En ik was dan ook erg benieuwd hoe de vork in de pap stond. En tja, de ontknoping was deels verwacht en deels onverwacht. De schrijfster weer er wederom in te slagen om me toch op het verkeerde been te zetten. Wel had ik, nadat Nick zijn keuze heeft gemaakt, dat ik het soms iets te ver vond doorslepen. Sommige dingen hadden eerder afgerond kunnen worden en sommige personages hadden dieper kunnen worden uitgewerkt. Hoewel het erg spannend was, voelde ik toch niet de dreiging zoals ik hem zou moeten voelen en daardoor was ik soms een beetje mijn aandacht kwijt.
 
Erebos is spannend en bijzonder en zal vele mensen aanspreken, zeker als je ook van dit soort games houdt. Ik ben erg benieuwd welke spannende verhalen er in de toekomst van deze schrijfster zullen verschijnen.
four-stars

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.