| 1 januari 2011
Aantal pagina's: 240
ISBN: 9789022558195
Uitgave: Paperback
Goodreads
De zeventienjarige Clea Raymond heeft haar hele leven de schittering van de spotlights gekend. Ze is de dochter van een beroemde chirurg en een prominent politicus en zoekt als getalenteerd fotojournalist haar toevlucht in een wereld die haar in staat stelt naar verre, exotische plaatsen te reizen. Maar nadat Clea's vader verdwijnt op een humanitaire missie, ziet Clea plotseling dat er op haar foto's griezelige, vage beelden staan van een vreemde en mooie jongeman - een man die ze nog nooit heeft gezien. Wanneer het lot Clea en deze man samenbrengt, staat ze versteld van de onmiddellijke en krachtige band die met hem voelt. Naarmate ze dichter naar elkaar toe groeien, gaan ze volledig op in het mysterie achter de verdwijning van haar vader en ontdekken ze de eeuwenoude waarheid achter hun intense band. Verscheurd door een gevaarlijke driekhoeksverhouding en gekweld door een krachtig geheim waarin hun lot besloten ligt, beginnen ze in een race tegen de klok hun verleden te ontrafelen; dat is de enige manier om hun levens te redden - en hun toekomst.
Na het lezen van een tal van recensies over Elixir van andere boekbloggers, was ik ondertussen best wel nieuwsgierig geworden naar dit boek. Ik verwachte er eerlijk gezegd niet zo veel van.. Want kom op.. alweer een love triangle? En een beroemdheid die het op schrijven gooit? Kan dat wel goed gaan? Zal dit boek me überhaupt kunnen boeien? Ik besloot van wel en leende het van de bieb, maar heb het uiteindelijk op mijn ereader gelezen tijdens een vervelend lange treinreis. Dat gaat prima, want zo lang is dit boek niet.
Hierdoor heb je niet echt de kans om je erg te hechten aan de personages en springen gebeurtenissen nogal van het een op het ander. Dan zijn ze weer in Parijs, dan in Rio en dan weer in Tokyo. Dat vond ik zelf een beetje overkill, alsof een groepje 17-jarigen dat zo gemakkelijk voor elkaar krijgt. Het mocht dan wel een rijkeluiskindje zijn, dat betekent nog niet dat het realistisch is. Maar goed. Niet zo zeuren Emmy.
Wat ik wel erg goed vind is dat Hilary Duff duidelijk weet over te brengen hoe het is om een bekende te zijn. Wat voor een last dit op het gebied van privacy kan opleveren. Dit vond ik heel echt over komen en erg passen bij het verhaal en de manier waarop Clea er mee om gaat voelt heel realistisch. Wat dat betreft heeft Duff natuurlijk prima gebruik kunnen maken van haar eigen ervaring! Hoe het is om altijd op je naam te worden beoordeeld! De manier hoe ze dat heeft omschreven met Clea’s portfolio vond ik dan ook een erg goed stuk.
Verhaaltechnisch weet ik niet zo goed welke mening ik moet vormen. Het was wel aardig en het idee was leuk. Niet heel origineel, maar wel aardig. Echter heb ik het gevoel dat er zo veel nog niet is uitgelegd. Zoals de vader en diens rol, ik vond dat nogal afgewimpeld en niet zo goed uitgediept, net zoals het einde met Sage. Ik wilde zo graag die diepere lagen van het verhaal blijven voelen, maar dat lukte me niet zo goed.
Al met al is Elixir wel een vermakelijk verhaaltje voor tussendoor. Hij is overigens ook ‘gewoon’ in het Nederlands verschenen en is denk ik erg leuk voor de iets jongere lezen. Typisch alleen dat in onze bieb dit boek bij de volwassenen staat. Ik geef toe: het is beter dan ik zelf had verwacht!
Ik kom dit boek zo vaak tegen en elke keer denk ik: ja? Hmm.. nee. En dan leg ik het weer neer. Geen boek dat ik snel zou kopen, maar misschien wel een keer zou lenen…
Zo denk ik er ook over! 🙂