Element water

Geplaatst op 16 mei 2012 door Emmy in Spiritueel / 0 Comments

Voor mij is het element water het element waar ik mezelf het meest kan identificeren. Ik hou van water en haar mysterie. Het is alsof water een hele wereld kan verstoppen.
Water wordt vaak geassocieerd met gevoelens en emoties en daar kan ik het wel in vinden. Water kan spiegelglad zijn en de emoties weerkaatsen, maar kan zelf ook met hoge golven opspatten bij veel gevoel. Water stroomt en is veranderlijk, tenminste, daar streeft het naar, want stilstaand water wordt snel ‘ziek’.
Water brengt leven, wij hebben het nodig en in het water zelf leven ook verschillende wezens. Misschien maakt dat het wel zo mysterieus, omdat wij niet altijd weten wat er in het water huist en waar het water heen stromen zal.
Hoewel water nooit echt blauw is, wordt het eigenlijk altijd besproken als blauw door mensen. Dat terwijl de meeste wateren grijs zijn of een iets wat groenige kleur. Zowel groen als blauw wordt daarmee aan water gekoppeld. Zelf koppel ik blauw altijd aan water, omdat groen voor mij de aarde symboliseert. Zielen met het element water als kern zie ik dan ook als een blauwe ziel, waarbij blauw allerlei schakeringen kan hebben.
Blauwe zielen, en daarmee de waterzielen, zijn vaak emotioneel en gevoelig en willen een heleboel doen. Zij maken zich sneller druk om dingen door die emotionele buien en het zorgzame karakter dat ze hebben. Net als aarde willen waterzielen voor dingen zorgen, maar vooral zorgen dat alles goed is en geregeld. Dat beide dit ‘moederlijke’ instinct hebben, komt omdat zowel aarde als water vrouwelijke element zijn.
Een groot verschil met aarde is dat het element aarde aan onze planeet gekoppeld is, waar waterelementen vaak juist aan de maan gekoppeld worden. De maan is ook een entiteit die veel invloed heeft op emoties, dubbel op dus!
Het element water stroomt graag, blijft in beweging en heeft de neiging dezelfde route te volgen als gewend, maar mocht zij uit haar baan treden, dan heeft dit ook een enorme uitwerking. Jezelf mee laten trekken door een waterelement kan je op plaatsen brengen waar je nog nooit eerder was geweest, maar let wel op dat dit een emotionele tocht kan zijn en dat je altijd uit zal komen bij een moment dat je het zelf moet uitzoeken.
Eigenlijk heb ik nooit eerder op deze manier naar water gekeken.. Ik deed het altijd eigenlijk voornamelijk met dat wat ik opving als ik waterzielen zag die varieerde tussen kalm kabbelend tot een wilde zee… Maar er zit daadwerkelijk meer achter.. Soms moet je alleen iets dieper duiken.

Tags: , , ,

Divider

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.