Element lucht

Geplaatst op 8 mei 2012 door Emmy in Spiritueel / 0 Comments

De wind die door je haren blaast terwijl je met gesloten ogen in een weiland of willekeurig andere plaats staat. Al is het op je balkonnetje acht hoog. De wind is overal en niks is zo mooi als de kleurschakeling die een avondlucht kan hebben.
Het element lucht is overal en draagt van alles met zich mee. Geluid, geur, kleur… Lucht draait allemaal om communicatie. Of het nou het luisteren naar een mooi verhaal is of het vleugje wind die een vogel maakt met het wieken van z’n vleugels, lucht verplaatst en zet dingen in werking.
Hoewel veel mensen de kleur blauw aan lucht koppelen, door de kleur van de lucht en omdat het de kleur van communicatie is, koppel ik eerder geel aan dit element en soms grijzig blauw. Zo zie ik dit element ook bij mensen, als geel in allerlei tinten. Dit vind ikzelf gewoon beter passen. Zoals ik al eerder bij mijn blog over ‘geel’ schreef, link ik geel aan communicatie en gevoel, iets wat de lucht beide kan overbrengen. Hoewel ik emoties meer bij water vind passen, is lucht wel een goed element om emoties over te brengen, want de lucht draagt vele dingen.
Wij hebben bijvoorbeeld ook lucht nodig om te praten, omdat wij klanken voortbewegen met stromende lucht. Het element is dan ook een element dat constant in beweging is, net als de luchtstromen. Lucht staat nooit stil.
Mensen die onder het element lucht vallen zie ik vaak als mensen die creatief zijn en zich goed kunnen uiten in emotie of in spraak. Ze hebben een wijsheid of charisma waardoor ze geboeid blijven om naar te luisteren. Ze doen veel en willen veel, wat hen soms uit evenwicht brengt. Ze zijn een beetje als het weer, ze kunnen zo omslaan en omdat ze zo veel willen doen, botst dat wel eens met hun gevoel. Ze kunnen snel en vluchtig zijn of loom en vast… Het is maar hoe ik het zie.
Ook zijn die mensen zorgzaam. Ze slaan graag denkbeeldige vleugels om een ander heen. Niet als troost, maar eerder uit liefde of bescherming. Ja, bescherming is ook iets wat bij het luchtelement past.
Het element lucht is ook mannelijk en daar komt misschien die bescherming of de drang daartoe vandaan. Niet dat diegene wil knokken, maar beschermend met woorden kan ook heel goed werken.
Verder behoord het element tot het oosten, daar waar de zon opkomt. Het brengt ons een nieuwe dag vol verrassingen… En als dat nou eens geen brenger van nieuws en dus communicatie is, weet ik het ook niet meer!

Tags: , , ,

Divider

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.