Element Geest

Geplaatst op 5 juni 2012 door Emmy in Spiritueel / 0 Comments

Persoonlijk reken ik het vijfde element nooit echt als een element, maar zie ik het als een perfecte samenwerking tussen alle elementen, samengevoegd tot een energie die wij gebruiken voor onze energie en innerlijke kracht.
Er is dan ook niemand die dit ‘element’ als kern heeft, omdat het je wezen is. Klinkt een beetje vaag, maar iedereen heeft het element geest in zich, omdat dit je levenskracht is, de energie die jou laat leven en laat zijn wie je bent. Het heeft daarom ook geen bijzondere ‘kenmerken’, enkel dat het een levenskracht is en een samenwerking van allerlei verschillende energieën. Het is onze innerlijke drang om te leven.  
Er is geen vaste kleur voor dit element, omdat het het zelf leven voorstelt. Dan kan je je meteen afvragen hoe je dan weet of ziet wat het element geest inhoudt? Dat vind ik best lastig uitleggen, want het is er gewoon. Zonder geest zou het lichaam niet leven, niks uitstralen. Misschien is het aura wel een deel van het levenselement en kan het daarom allerlei kleuren bevatten. Levensenergie zonder lichaam kennen wij als spoken, geesten of andere entiteiten en is hetgeen wat hen aanwezig laat zijn, voelbaar. Die levensenergie gecombineerd met unieke eigenschappen als gedachten, hun persoonlijke energie, element en noem maar op, maakt hen herkenbaar, geeft hen een identiteit.
In de natuur is het vijfde element vooral een schakel tussen allen. Een krachtige samenwerking die zowel verwoestend als creërend is. Het mengt de kracht van de elementen en brengt leven in de wereld. Hierdoor kan je de aarde zelf ook als een reusachtig entiteit zien. Een levensenergie met het element aarde, samen met nog veel meer kenmerken. Niet zo gek dus dat men Moeder Aarde altijd heeft vereerd alsof het een eigen persoonlijkheid had.
Anderen noemen het vijfde element nog wel eens Ether. Men spreekt dan wel eens dat dit het element buiten de aardse wereld is. Als in de kracht van de hemel en de ruimte. Ook wel mooi natuurlijk, maar voor mij blijft het een samenwerking tussen vuur, aarde, water en lucht die samen het leven voorstellen.

Tags: , , ,

Divider

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.