Element Aarde

Geplaatst op 24 april 2012 door Emmy in Spiritueel / 0 Comments

Ik wilde eigenlijk helemaal niet beginnen met element aarde, maar de zon schijnt nu zo mooi op de blaadjes en sinds de lente is begonnen is alles weer zo mooi groen. De aarde is weer tot leven gekomen.
Het element aarde is een zorgzaam en standvastig element en wij hebben er zelf elke dag mee te maken. Want wij lopen rond op deze aarde. Haha, humor. Nee, even serieus nu.
De aarde houdt van evenwicht en verloopt in een cyclus en mensen met het element aarde in zich houden daar ook wel van. Ze zijn sneller van slag als er iets buiten het ‘gewone’ valt maar kunnen zichzelf dan snel weer aanpassen om een nieuw evenwicht te maken, zoals de natuur dat ook doet.
Bij de aarde passen groene en bruintinten en ikzelf steek altijd een groen kaarsje aan als ik een kleur moet kiezen voor de aarde. Als ik aarde bij mensen zie (zie aura’s en ‘kijken’) is dat ook groen, variërend van licht, bijna muntgroen tot donkergroen, bijna bruin. Geen van die kleuren is slecht, maar geeft slechts een nuance aan. Zo zie ik iemand die donkergroen is meer als iemand die met de handen graag in de grond zit en graag bezig is met de natuur, of juist als iemand die echt met beide benen op de grond staat, en is lichtgroen meer iemand die ‘zweeft’ en vluchtiger is. Dit bedoel ik niet op de manier dat diegene niet goed gegrond is, maar meer dat het een persoon is die snel tussen andere kan communiceren en even veranderlijk is als het weer hier in Nederland.
Ik moet bekennen dat ik vroeger eigenlijk dacht dat ik niks met het element aarde had, maar eigenlijk hou ik wel van de natuur. Ik vind het bos heerlijk en ik snuif graag de veranderingen die de natuur ons brengt op. Het is prachtig om te voelen hoe elke plek een ander gevoel geeft en hoe het element zich overal manifesteert. Ik denk dat heel wat mensen daar wel meer bewust van mogen worden, van wat de aarde ons brengt.
Misschien is dat ook wel de reden dat ik begin met dit element. Geef nou toe, meestal wordt aarde ondergesneeuwd door bijvoorbeeld water en vuur, die toch heel wat ‘spectaculairder’ zijn. Echte tegenpolen. Maar aarde heeft ook haar tegenpool, lucht, al zijn deze niet zo heftig tegenover elkaar. Ze zijn er gewoon en erkennen elkaars oppositie, want beide hebben zelf voldoende kracht om zich te laten zien.
Ik ben benieuwd naar wat andere mensen onder aarde verstaan, wat zij voelen bij dit element. Misschien heb ik mazzel en reageert er iemand, dat zou ik zelf heel tof vinden. En anders: tot het volgende element!

Tags: , , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.