Eiland van Geheimen (Spreker voor de God deel 2) – Karen Miller

Geplaatst op 19 april 2013 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Eiland van Geheimen (Spreker voor de God deel 2) – Karen MillerEiland van Geheimen Serie: Spreker voor de God #2
Andere boeken in deze serie: Keizerin
| 1 januari 2010
Aantal pagina's: 576
ISBN: 9789024530496
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Het vruchtbare eilandrijk Ethrea lijdt onder de dreiging van een burgeroorlog wanneer de koning sterft zonder mannelijke troonopvolger. Dat verschijnt Zandakar van Mijak ten tonele.
Wat is zijn rol in de toekomst van het eiland?

Wat vond ik?
Ik schreef bij het vorige boek dat ik een ontzettende hekel had gekregen aan de hoofdpersoon. Gelukkig ging deel 2, Eiland van Geheimen, over een ander personages, namelijk Rhian de prinses van het eiland Ethrea die verwoedde pogingen doet om zelf koningin te worden, een traditie die nog niet eerder heeft plaatsgevonden. Echter is de geestelijk leider helemaal niet van plan om toe te geven, sterker nog, hij zou liever zelf de touwtjes in handen hebben!

Naast de prinses volgen we ook Dexterity Jones, een speelgoedmaker van simpele komaf die zijn vrouw een aantal jaren geleden is verloren. Nadat hij zijn vrouw weer begint te zien en deze hem opdrachten geeft, veranderd zijn leven drastisch… Want Zandalar verschijnt!

Het is duidelijk dat deze vriendelijke wereld meer wegheeft van een middeleeuws Europa en dat Mijak aandoet als een bloeddorstig woestijnland… Maar je weet dat deze twee samen zullen gaan komen in deel 3. Met dit deel, wat ik overigens leuker vond dan het eerste deel, krijg je een andere kant te zien van de wereld van de Godsprekers. Een minder bloeddorstige om zo maar te zeggen.

De karakters waren leuk uitgewerkt en waren lekker divers. Ik vond Rhian een goede powergirl zonder te heldhaftig te worden. En meneer Jones, arme meneer Jones… Wie is er niet om hem gaan geven?
Net zoals deel 1 zijn er weer karakters die je hun nek om zou willen draaien, maar sommige hiervan maken een verrassende ontwikkeling door waardoor hun acties gegrond worden. Mede hierdoor vond ik dit een prettiger verhaal om te lezen.

Aan het einde van Eiland van Geheimen wordt de spanning goed opgebouwd, ook met de hint naar het volgende boek (dat ik binnenkort lekker ga lezen, want ik ben wel erg benieuwd).
Al met al ben ik blij dat ik verder gegaan ben met deze serie, want Miller kan zeker schrijven en het is een fantasyverhaal zonder al te veel poespas.

four-stars

Tags:

Divider

2 responses to “Eiland van Geheimen (Spreker voor de God deel 2) – Karen Miller

    • Je zou ze ook los kunnen lezen denk ik.. Zeker omdat je dan net zoals de personages zelf niks weet over Zandakar. Wel is het verhaal chronologisch, dus dit boek gaat verder iets na boek 1 en wordt er heel af en toe teruggegrepen naar de personages uit boek 1.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.