Een zomer TBR

Geplaatst op 6 juli 2019 door Emmy in Boeken / 6 Comments

‘ Ik ga deze zomer lekker mijn boekenkast zo leeg mogelijk lezen!’ zei ik stoer, denkend aan de mega lange zomervakantie die ik dit jaar heb. Voor het eerst sinds jaren heb ik geen baantje tijdens de zomer en ik besloot dat ik daar vol van ga genieten.

‘Maar misschien wil ik wel wat boeken van school meenemen zodat ik mijn leerlingen nog beter kan adviseren komend schooljaar.’

‘Ik neem er drie mee!’

‘ Ik heb een extra tas nodig.’

‘Dit zijn er 20, Emmy, geen drie.’

‘Oeps.’

Zo ging het ongeveer in mijn hoofd. Ik nam 20 boeken mee. Boeken die leerlingen veel lezen, boeken die worden aangeraden, bij de jonge jury zaten, aangeraden worden door docenten of genomineerd zijn voor de jongeren boekenweekprijs. Ik heb ze meegenomen met het idee dat ik wel kijk hoever ik kom. De rest leen ik later nog maar een keer.

Er ondertussen wissel ik heus ook wel af met mijn eigen boeken, want die TBR tackelt zichzelf niet.

Zoals jullie trouwens kunnen zien, zijn het vooral heel veel contemporary YA boeken. Deze worden op school namelijk veel gelezen, omdat jongeren vaak over ’typische jongeren thema’s’ willen lezen. Ook lezen ze bijvoorbeeld voor Nederlands samen met een ander twee verschillende boeken met hetzelfde thema. Het lukte me best goed ze te helpen, maar op deze manier hoop ik dat het nog wat beter gaat. Ook zitten er wat nieuwe boeken tussen waar ik heel benieuwd naar ben, maar het budget niet voor heb (en geen plek in de kast) om ze aan te schaffen.

Ook wil ik alle witches die ik nog niet herlezen heb, deze zomer herlezen. Lekker goed voor mijn goodreads doel, maar ook een van mijn leesdoelen van dit jaar!

Ik verwacht een heerlijke leeszomer te hebben. Stiekem ben ik er al een beetje mee begonnen, want de afgelopen twee weken kon ik vaak eerder naar huis van werk. Ik heb daardoor heerlijk buiten kunnen lezen en ben – nadat ik de tas op vrijdag 28 juni meenam, meteen begonnen in Het gym. Die heb ik namelijk al best veel in mijn handen gehad.

Alles wat ik voor 5 juli uit heb, kan ik dan nog inleveren. Handig joh!

Ook ga ik deze vakantie weer naar YALC, dus ik ga nog een wenslijstje maken om daar te kopen. Ik lees dan vast ook veel in de trein. Dat wordt GENIETEN! Ik heb er zo veel zin in!

Welke boeken heb jij op je TBR voor deze zomer?

Tags:

Divider

6 responses to “Een zomer TBR

  1. Oeh wat heerlijk zo’n fijne leeszomer voor je! Ik weet nog niet precies wat ik ga lezen deze zomer, ik ben nu bezig in Eragon dus ik denk dat ik maar met die serie verderga.

  2. Muggen eiland, ik zie je tussen de wolken en niet te stoppen staan van deze stapel ook op mijn TBR. ik heb helaas geen vakantie deze zomer. Dus heb minder tijd naast mijn fulltime baan om te lezen. Nu ik vandaag ziek ben wissel ik het lezen van blogs af met het boek waarin ik bezig ben. (De cirkel- dave eggers)
    Geniet van je vakantie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.