Een weekendje weg met een baby van 7 maanden

Geplaatst op 6 oktober 2020 door Emmy in Lily, Moederschap / 2 Comments

Allereerst: wow, Lily is alweer 7 maanden bij ons. De tijd vliegt! Pas zijn we twee weekenden achter elkaar weggeweest en wat ben ik trots op ons meisje. Ze heeft het zo goed gedaan!

Het eerste weekend was het weekend Elfia. Of het nu zou doorgaan of niet: ik had een huisje gehuurd en wilde daar sowieso heen. Het werd prachtig weer, dus het was er heerlijk, daar in Limburg.

We kwamen er al snel achter dat 80% van wat we mee hadden, voor Lily was en dat we maar heel blij moesten zijn dat we een grote auto hebben. Van luiers tot aan een campingbedje, van een onhandig grote wandelwagen tot een speelkleed: alles moest mee. Niet dat je alles meeneemt, natuurlijk. Maar voor het geval dat…

Het eerste weekend hadden we een bedje gereserveerd. Dit was een standaard campingbedje, maar Lily vond het helemaal niks. Ze heeft dan ook twee dagen tussen ons in gelegen en dat was prima. Ze is daar nog klein genoeg voor en als ze bij een van ons is, is ze over het algemeen altijd wel weer snel rustig. Achteraf was haar onrust en ‘perse bij ons willen zijn’ heel goed te verklaren: haar eerste tandjes kwamen door!

Een blije prinses Merida – eh – Lily.

Afgezien dat we heel veel moesten meenemen, was het heerlijk om even met Lily weg te kunnen. Het ging echt heel goed! Dat is fijn, want ik hoop dat we volgend jaar langer weg kunnen. Dan misschien maar een buggy mee die minder ruimte inneemt in de auto.

Een week later mochten we weer een weekendje weg: ditmaal hadden mijn vader en stiefmoeder een huisje gehuurd bij Vaals. Een behoorlijk stuk rijden, maar ik besloot om toch ’s avonds te gaan rijden. Lily sliep lekker in de – wederom volle – auto. Gelukkig hoefde er nu wat minder mee!

We waren op een prachtig park in een prachtig huisje. Het uitzicht was fantastisch en ondanks dat het vies weer was en ik niet heel veel heb kunnen doen, was het heerlijk. Ook hier deed Lily het super! Het was natuurlijk een stuk drukker in het huisje, maar ons lachebekje had nergens last van.

Dit keer hadden we ons eigen bedje opgezet en daar sliep Lily heerlijk in. Het bedje was makkelijk op te zetten en gaf Lily denk ik een heerlijk geborgen gevoel. Het huisje was ook lekker ruim, waardoor niemand elkaar in de weg liep.

Ik keek er dit weekend ook enorm naar uit om met Lily te gaan zwemmen. Tot nu toe was zwemmen in een zwembad nog geen succes, terwijl ze het bad in de tuin uiteindelijk prima vond en ze intens geniet van haar bad thuis. Dit zou de eerste keer binnen worden en ondanks de vele prikkels (helaas is Lily daar ook gevoelig voor), leek het warm genoeg. Tot ik met haar het kinderbad in stapte. Zo, dat was veel minder warm dan ik had verwacht en Lily vond dat ook. Ze bleef maar jammeren. Dus namen we haar mee naar het peuterbadje, dat moest wel warm zijn, toch? Nee. Helaas… ook dat was dezelfde temperatuur. Echt jammer, want ze was het daardoor al snel zat. Gelukkig hadden we wat speelgoed zodat ze in ieder geval een beetje kon spelen, want anders… Dat was jammer, want ik had zo graag even met haar rondgedobberd. Afgezien daarvoor was het een topweekend!

Echt, ik had op beide plekken wel een week kunnen blijven, zo lekker vond ik het. Het was fijn om even in een andere omgeving te zijn en volop bezig te zijn met elkaar (en met lezen). Het is zeker voor herhaling vatbaar en ik ben blij dat Lily zo makkelijk is. Mijn moeder zei altijd: meenemen! Dan wennen ze eraan en ze heeft helemaal gelijk.

Ja, het is veel spullen meenemen en vooruit plannen (we moesten tijdens weekend 2 extra luiers kopen), maar het was wel echt heel fijn om samen weg te zijn. Een weekendje weg met een baby: ik kan het iedereen aanraden!

Tags: , ,

Divider

2 responses to “Een weekendje weg met een baby van 7 maanden

  1. Zo fijn dat jullie samen met Lily van Elfia hebben kunnen genieten. Het lijkt me zo fijn om haar daar ieder jaar opnieuw mee naar toe te kunnen nemen. Ik ben al benieuwd naar welke outfits ze telkens gaat dragen. 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.